Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ
«Διαιτητής» το ΝΑΤΟ

Την «τιμωρία» της ΠΓΔΜ από το ΝΑΤΟ αναμένει η ελληνική κυβέρνηση μετά από την άρνηση των συνοριακών αρχών αυτής της χώρας να επιτρέψουν τη διέλευση ελληνικής (ΝΑΤΟικής) στρατιωτικής δύναμης προς το Κοσσυφοπέδιο.

«Πιστεύω, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει και ότι αντιλαμβάνονται όλοι στα Σκόπια και η ηγεσία, παρά την έλλειψη κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, πόσο σοβαρό πράγμα είναι να παρεμποδίζεται μια δύναμη ειρήνης, που η παρουσία της είναι απαραίτητη στο Κόσσοβο».

Από την πλευρά της η ΠΓΔΜ, διά του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Βάσιλε Αντόνοφσκι, υποστηρίζει ότι «το περιστατικό αυτό για μας δεν αποτελεί καν περιστατικό».

«Δεν επετράπη σε ελληνική στρατιωτική δύναμη της KFOR η διέλευση μέσω της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, διότι η δύναμη αυτή δεν κατείχε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα (...) Οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας διαπίστωσαν ότι η ελληνική στρατιωτική δύναμη κατείχε μόνο εθνικά συνοδευτικά έγγραφα, γραμμένα στα ελληνικά, ενώ ο κατάλογος των επιβαινόντων και του εξοπλισμού δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα (...) Εκπρόσωπός μας συνομίλησε με αρμοδίους του ΝΑΤΟ και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για μη τήρηση της διαδικασίας εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, το περιστατικό αυτό, το οποίο για μας δεν αποτελεί καν περιστατικό, θεωρείται λήξαν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ