Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν έχει υλοποιηθεί κανένα μέτρο προστασίας των δασών

Διάβημα διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Δημόπουλο, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης και τους νομαρχιακούς συμβούλους Κώστα Μαρκέτη και Αλεξάνδρα Μπαλού, καταθέτοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα της δασοπροστασίας και την έλλειψη μέτρων για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων της Αττικής.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη διευθύντρια διοίκησης της Περιφέρειας, καθώς ο γενικός γραμματέας απουσίαζε. Στη συνάντηση ζήτησαν να μεταφέρει στον γγ την έντονη διαμαρτυρία για την έλλειψη μέτρων προστασίας των δασών και των ορεινών όγκων της Αττικής ένα χρόνο μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές και να τους δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για το τι έχει γίνει.

Συγκεκριμένα, σε τι ποσοστό έχουν καλυφθεί τα 4.000 κενά στην Πυροσβεστική. Αν έχουν διανοιχτεί και καθαριστεί δασικοί δρόμοι και έχουν γίνει έργα υποδομής (υδατοδεξαμενές, κρουνοί κ.ά.). Τι μέτρα έχουν παρθεί για την αναδάσωση των καμένων ορεινών όγκων. Ειδικότερα για την Πάρνηθα, έθεσαν ζήτημα επιστροφής των 62,5 στρεμμάτων του καζίνο που εξαιρέθηκαν από την αναδάσωση, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να ξεκινάει εργασίες ανασυγκρότησης με κίνδυνο στο μέλλον να προχωρήσει σε επέκταση των δραστηριοτήτων της. Η διευθύντρια δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα ζητήματα αυτά στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, με την οποία η αντιπροσωπεία τόνισε ότι θα επιδιώξει συνάντηση.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Μαρκέτης τόνισε: «Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αισιοδοξούν ότι δε θα αποφύγουμε και φέτος τις πυρκαγιές, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί κανένα μέτρο προστασίας των δασών. Ο μόνος δρόμος λοιπόν γι' αυτούς είναι η συσπείρωση στο ταξικό κίνημα και ο αγώνας για μια λαϊκή εξουσία και οικονομία που δε θα αντιμετωπίζει το δάσος σαν εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ