Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Εξοπλισμοί στην υπηρεσία της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Δήμου Κουμπούρη στη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του ΠΑΣΟΚ

Τα υπαρκτά προβλήματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας έχουν συγκεκριμένες αιτίες και αυτές είναι πολιτικές, τόνισε χτες στη Βουλή παρεμβαίνοντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης.

Η πραγματικότητα, είπε, δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και στην περιοχή μας και με αυτήν συντάχθηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παίρνοντας μάλιστα μέρος και σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ετσι, κατήγγειλε, δίνονται χρήματα για εξοπλισμούς που δεν εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας, εντάσσονται στην πολεμική μηχανή των ιμπεριαλιστών και παραγγέλνονται από πολεμικές βιομηχανίες του εξωτερικού. Αποτέλεσμα, η εγχώρια βιομηχανία να συρρικνώνεται και να ιδιωτικοποιείται αλλά και να μην δουλεύει για το δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, είπε, χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή τόσο στο εργασιακό επίπεδο όσο και στο μισθολογικό.

Ο Δ. Κουμπούρης είπε ότι χρειάζεται στο συγκεκριμένο τομέα ένας ενιαίος δημόσιος φορέας πολεμικής βιομηχανίας που θα λειτουργεί, όμως, παράλληλα με γενικότερες πολιτικές αλλαγές, προκειμένου να υπάρχει πραγματικά αμυντική βιομηχανία και όχι ένας ακόμα κρίκος που θα εξυπηρετεί τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ζήτησε δε την ανάθεση παραγγελιών στις εγχώριες πολεμικές βιομηχανίες και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ είπε ότι η μετεγκατάσταση κάποιων από αυτές πρέπει να γίνει σχεδιασμένα και οι χώροι που εγκαταλείπονται να δοθούν στους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ