Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

-- «Η ζωή του μαθητή σήμερα και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ, σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Εκδήλωση για τα 65 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, διοργανώνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ, σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Στη Βρετανία

Επίσης, σήμερα η ΝΟ Βρετανίας της ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδρομή στο Black Country των Midlands. Η εν λόγω περιοχή είναι δεμένη με την ιστορία της ντόπιας εργατικής τάξης και του κινήματός της, όπου αναπτύχθηκαν τα πρώτα σκιρτήματα αγώνα. Το Black Country είναι η πιο μεγάλη από τις πρώτες περιοχές όπου η βιομηχανία ξεκίνησε να αναπτύσσεται. Πήρε το όνομά της από την πυκνή μαύρη ομίχλη που κάλυπτε την περιοχή και το μαύρο έδαφος από την επεξεργασία του κάρβουνου. Σήμερα στην περιοχή αυτή (που παραμένει βιομηχανική) στεγάζεται το ζωντανό μουσείο του Black Country που αναπαριστά τη ζωή της εργατικής τάξης στις απαρχές της, τις πρώτες απεργιακές της συγκρούσεις. Το όλο οδοιπορικό αναδεικνύει και την αναγκαιότητα ύπαρξης και το ρόλο ενός Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα ορυχεία και θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «η Πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ