Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Νέες προκλητικές αυξήσεις στα διόδια

Από πρόσφατη κινητοποίηση των κομμουνιστών στα διόδια Αφιδνών, με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων
Από πρόσφατη κινητοποίηση των κομμουνιστών στα διόδια Αφιδνών, με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών και Επικοινωνιών, με θέμα τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Αλυσανδράκης, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Νίκος Μωραΐτης και Τάκης Τσιόγκας. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Καθημερινά επιβεβαιώνεται η αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στα ίδια πλαίσια με αυτά της πολιτικής που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και στόχο έχει την ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας.

Η ακρίβεια μεγαλώνει με εκρηκτικούς ρυθμούς, καθώς οι τιμές αυξάνονται σε μια σειρά προϊόντα και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης, όπως το ψωμί, τα τρόφιμα, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό κ.ά. Πολύ πρόσφατες είναι και οι εξαγγελίες για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, ενώ με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ετοιμάζεται επιβολή διοδίων στην είσοδο και άλλων περιοχών, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Από την 2/4/2008 προκλητικές αυξήσεις, από 45% έως και 180%, παίρνουν τα διόδια στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω της παράδοσής του στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, μέσω των "συμβάσεων παραχώρησης", που ψηφίστηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Πρόκειται για αυξήσεις που γίνονται πριν αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα που όταν ολοκληρωθούν αναμένονται νέες αυξήσεις.

Οι αποφάσεις αύξησης των διοδίων δίνουν ακόμα ένα χτύπημα στην τσέπη των εργαζομένων και το ύψος της αύξησης εξανεμίζει την εξευτελιστική αύξηση που υπέγραψαν η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ. Το κόστος των μεγάλων έργων αποτελεί φθηνή δικαιολογία, καθώς έχουν φτιαχτεί με χρήματα του ελληνικού λαού, μέσα από την άγρια φορολογία που υφίσταται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι υπουργοί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση:

  • Για την κατάργηση όλων των διοδίων;
  • Για να γίνονται έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον;
  • Για δημόσιες και σύγχρονες συγκοινωνίες;
  • Για φτηνές, ασφαλείς, αξιόπιστες συγκοινωνίες με δωρεάν χρονικές ζώνες, τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες, τις ώρες, δηλαδή, που οι εργαζόμενοι πηγαίνουν και φεύγουν από τη δουλειά τους;
  • Για την ένταξη όλων των μέσων μεταφοράς σε ενιαίο δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών»;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ