Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10053

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η σύγκρουση με τα μονοπώλια ο μόνος δρόμος για το λαό
  • `Η με το κεφάλαιο ή με το λαό. `Η θα είσαι με τον καπιταλισμό ή με το σοσιαλισμό, όπως τον νομίζει ο καθένας και όπως τον καταλαβαίνει. Δε γίνεται διαφορετικά.
  • Ενας δρόμος υπάρχει κι αυτός ο δρόμος πρέπει να είναι σε σύγκρουση με την απελευθέρωση της αγοράς, με τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ., δηλαδή σε σύγκρουση με τα μονοπώλια.

ΣΕΛ.  7  -  11

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ενάντια στα λαϊκά κινήματα
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει έκθεση που θα χαρακτηρίζει την ταξική πάλη ως έγκλημα.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Ζητάνε δηλώσεις μετανοίας λόγω ταξικής άποψης και πολιτικών πεποιθήσεων.

Νέα πρόκληση κατά των λαών της ΕΕ και των λαϊκών κινημάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ανέλαβε «να εξετάσει και να υποβάλει στο Συμβούλιο έκθεση για εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πολέμου εις βάρος ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από αυτά της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, της γενεαλογικής καταβολής, της εθνικής ή της εθνοτικής καταγωγής, όπως η κοινωνική τάξη ή οι πολιτικές πεποιθήσεις». Στόχος η επίθεση στα κομμουνιστικά κόμματα, στην ταξική πάλη και τα λαϊκά κινήματα. Στο όνομα της υπεράσπισης τάχα των εθνών θωρακίζουν τους καπιταλιστές, ενάντια στους οποίους, στα πλαίσια της ταξικής πάλης, εναντιώθηκε η σοσιαλιστική εξουσία, για να προστατέψει το λαό της από τις επιδιώξεις των αστών να την αφανίσουν. Και η επιδίωξη είναι εμφανής.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ICON

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Η προστασία των δασών υπόθεση του λαού

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη, τα ταξικά συνδικάτα, τη νεολαία, να πάρουν την προστασία των δασών, που έχουν μείνει, στα χέρια τους. Αυτό σημείωσαν, κατά τη διάρκεια χτεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου, συνδικάτα και φορείς, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, να μπει φραγμός στην ολοκληρωτική καταστροφή του δασικού πλούτου.


ΣΕΛ.  23


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Βήμα ενίσχυσης ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων

Πραγματοποιήθηκε χτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η απαράδεκτη εκδήλωση για τις «αγνοημένες μειονότητες στην Ελλάδα», καθόλου άσχετη από τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή.


ΣΕΛ.  12
Δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη

Πληθαίνουν οι προσωπικότητες της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής, που απαιτούν δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη.


ΣΕΛ.  6
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης

Κραυγή αγωνίας έβγαλαν χτες οι μαθητές του ΚΕΚ ΑμΕΑ του Γαλατσίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Επίσης, εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή οργανώθηκε χτες στο Περιστέρι.


ΣΕΛ.  15,   19
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με νέα ορμή στη μάχη της Πρωτομαγιάς

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για Συμβάσεις και Ασφαλιστικό η 1η του Μάη. Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ