Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Παίζουν με τη φωτιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Η πολιτική της ΕΕ για τις μειονότητες είναι επικίνδυνη, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Οπως τόνισε:

«

Θα φτάσουμε και στο τελευταίο χωριό, σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσουμε και να καταγγείλουμε για την εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ, η οποία ειδικά το τελευταίο διάστημα κάνει μία ειδική προσπάθεια, είτε να αξιοποιήσει υπαρκτά μειονοτικά ζητήματα, είτε να δημιουργήσει τεχνητά καινούρια, προκειμένου οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ να έχουν γερή δύναμη στα Βαλκάνια και να μη χάσουν την πρωτοκαθεδρία από τις ΗΠΑ. Παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά στην ΕΕ. Το ενδιαφέρον τους δεν είναι οι υπαρκτές ή ανύπαρκτες μειονότητες, αλλά τα πάρα πολύ υπαρκτά συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων».

Συνεχίζοντας η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι η ΕΕ στρέφεται κατά των λαϊκών κινημάτων. Υπογράμμισε συγκεκριμένα:

«Η Κομισιόν τη Δευτέρα ετοιμάζεται για μία ακρόαση όπου από ό,τι φαίνεται θα εξαπολύσει ένα κυνηγητό εναντίον λαών, πολιτικών δυνάμεων και κινημάτων προσπαθώντας να τους πάρει μία δήλωση μετανοίας ότι αποκηρύσσουν κινήματα, το ηρωικό αγωνιστικό τους παρελθόν, έστω αυτό το παρελθόν που είχαν, με αδύνατα σημεία, μόνο και μόνο για να υπάρχει μία γενική ευθυγράμμιση στην ΕΕ, όπου θα επιβάλλει σιγήν ιχθύος στο ανερχόμενο κίνημα των λαών. Εμείς δήλωση μετανοίας δεν πρόκειται να υπογράψουμε σε κανέναν».

Για τα προβλήματα της Ηπείρου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύει κανείς ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της Ηπείρου, τα οποία είναι πάρα πολύ οξυμένα σε ολόκληρη την Ελλάδα, μόνο με κάποια περιφερειακά μέτρα και ημίμετρα, αν δεν παλέψει ο λαός και δεν εξασφαλίσει προϋποθέσεις γενικής πανεθνικής φιλολαϊκής πολιτικής και για τον εργάτη, τον υπάλληλο και για το φτωχό αγρότη και για το μικρομάγαζο. Μόνο τότε μπορεί πραγματικά να υπάρχει εξειδίκευση και προσαρμογή στις ανάγκες της Ηπείρου. Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε το βράδυ.

Η γενική πολιτική γραμμή πλεύσης που ακολουθείται χρόνια τώρα, που δίνεται, ως σκυτάλη, από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλά και ο χαρακτήρας ανάπτυξης που υπάρχει στην Ελλάδα που είναι υποταγμένος και προσαρμοσμένος στα κέρδη, είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα της περιοχής. Εχουμε αισιοδοξία ότι αν αυτό το μήνυμα το πάρει στα χέρια του ο ελληνικός λαός, τότε - και σε εθνική κλίμακα και στην Ηπειρο - μπορεί να δημιουργηθούν πολύ καλύτερες προϋποθέσεις ώστε ο λαός να είναι στην εξουσία, και όχι όπως του λένε ότι είναι ψηφίζοντας τα κόμματα που ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόοδο της κερδοφορίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ