Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ
Το εθνικιστικό θράσος του «Ουράνιου Τόξου»

Απάντηση σε συκοφαντική ανακοίνωση

Απάντηση στην πρόσφατη συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ουράνιο Τόξο» («ΟΤ»), με την οποία στρέφεται ενάντια στο ΚΚΕ και την πολιτική του, δίνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ξεκαθαρίζει ότι το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του «Ουράνιου Τόξου» επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, το μίσος που τρέφουν για το ΚΚΕ, το πόσο ενοχλούνται από την πολιτική αρχών και τις θέσεις του Κόμματος για σταθερό μέτωπο ενάντια στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, που ανακινούν μειονοτικά ζητήματα, με στόχο την προώθηση της αλλαγής των συνόρων και γενικότερα των συμφερόντων τους, σε βάρος των λαών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αναφέρει: «Στην επίθεσή του ενάντια στο ΚΚΕ, το "ΟΤ", επιστρατεύει τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση και τον αντικομμουνισμό. Είναι ψεύτες όταν αναφέρουν ότι το ΚΚΕ αποδέχτηκε τον αποκλεισμό από τα μέτρα επαναπατρισμού των πολιτικών προσφύγων "μη Ελλήνων το γένος".

Η στάση του ΚΚΕ στο κοινοβούλιο είναι γνωστή σε όλους: Διαφώνησε με τον αποκλεισμό και καταψήφισε το νόμο, ενώ στη συνέχεια επανειλημμένα πάλεψε για τον επαναπατρισμό τους. Αλλωστε, οι πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου, που πάλεψαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΔΣΕ και ο ελληνικός λαός, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη σταθερή και αταλάντευτη τοποθέτηση και πάλη του Κόμματος για άνευ όρων επαναπατρισμό όλων και δεν περιμένουν ιδιαίτερα από το "ΟΤ" να τους "κατατοπίσει" γι' αυτό το ζήτημα. Εχουν μεγάλη αγωνιστική και διεθνιστική πείρα και έχουν κατανοήσει ότι το "ΟΤ" προσπαθεί να τους χρησιμοποιήσει για σκοπούς που υπηρετούν τις εθνικιστικές διαιρέσεις και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Για το λόγο αυτό, το ΚΚΕ δεν έχει σκοπό να απολογηθεί για τις θέσεις και την πολιτική του, πόσο μάλλον στο "Ουράνιο Τόξο", μια εθνικιστική οργάνωση υπό την πατρωνία διάφορων κύκλων, κυρίως εκτός της χώρας, και με περιορισμένη πολιτική εμβέλεια, που αντλεί το θράσος και τον "τσαμπουκά" της από τους ισχυρούς πάτρωνες. Αντίτιμο της πατρωνίας είναι η με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του, υπεράσπιση της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που η πολιτική και η δράση τους στα Βαλκάνια καταδικάζεται όχι μόνο από το ΚΚΕ αλλά από ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, στην υπεράσπιση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι περισσότερο ένθερμοι ακόμα και από τα αστικά κόμματα.

Επιπλέον, δε "βλέπουν" την καταστροφική ταξική πολιτική της ΕΕ. Πολιτική ξεπατώματος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ξεκληρίσματος των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας ανεξάρτητα από γλωσσικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές και ιδιαιτερότητες».

Καταλήγοντας η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καλεί τους Ελληνες πολίτες, στο σύνολό τους, να μην πέσουν στην παγίδα των ιμπεριαλιστών και των κάθε είδους εγχώριων εθνικιστών που επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντάσεις, στα πλαίσια της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε», οι οποίες θα αξιοποιηθούν προς όφελος των σχεδιασμών που έχουν οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

«Τα κοινά ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων ανεξάρτητα από γλωσσικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές και ιδιαιτερότητες, μπορούν και πρέπει να αποτελούν τη βάση για την αντιμετώπιση των διαιρετικών προσπαθειών, είτε αυτές προέρχονται από τις εγχώριες κυβερνήσεις, είτε από τον ξένο παράγοντα», σημειώνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο 21/4 η εκδήλωση για τη ζωή στην πολιτική προσφυγιά(2018-04-21 00:00:00.0)
Ανεξέλεγκτη η μεταφορά τοξικών αποβλήτων της «Ελληνικός Χρυσός»(2013-10-12 00:00:00.0)
Μίρκα τους ακούς;(2008-04-20 00:00:00.0)
Τιμήθηκαν τα 60χρονα του Δημοκρατικού Στρατού(2006-06-28 00:00:00.0)
Προορίζεται για ΝΑΤΟική χωματερή τοξικών αποβλήτων!(2000-05-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ