Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
«Πορευόμαστε στα βήματά του»

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Νίκο Μπελογιάννη

Κρατώντας ένα κόκκινο γαρίφαλο στο χέρι και με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών για τα οποία αγωνίστηκε, σύντροφοι, συμπατριώτες και συναγωνιστές του, αλλά και πάμπολλοι Κνίτες και Κνίτισσες συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στο Γ΄ Νεκροταφείο για να τιμήσουν τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη με τη συμπλήρωση 56 χρόνων από το δολοφονία του, στο πολιτικό μνημόσυνο που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Κοκκινιάς της ΚΝΕ.

Είναι οδηγητής δράσης και έμπνευσης για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τόνισε στην ομιλία του ο Παν. Κατηφές, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Νίκαιας - Κοκκινιάς - Ρέντη, επισημαίνοντας πως σήμερα 56 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι και οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τους καταδικάζει στην ανεργία και στην εργασιακή αβεβαιότητα, τους αφαιρεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Βρίσκονται αντιμέτωποι με διάφορα σενάρια περί αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στο κάλεσμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό, να δείξουν απειθαρχία - ανυπακοή σε όλα αυτά τα σενάρια, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μηχανεύονται να βάλουν το λαό στο χέρι, τόνισε πως η μεγαλύτερη τιμή για τον Νίκο Μπελογιάννη είναι ο αταλάντευτος ταξικός δρόμος για την οργάνωση της εργατικής τάξης και της νεολαίας, για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, για το σοσιαλισμό.

Στο ιστορικό της θυσίας του Νίκου Μπελογιάννη, στην ηρωική του στάση, αλλά και στις σημερινές προσπάθειες εξαναγκασμού των νέων να απαρνηθούν την κομμουνιστική ιδεολογία και την ταξική πάλη, όπως π.χ. με την καταδίκη της ΚΝ Τσεχίας, αναφέρθηκε ο Θοδωρής Στρίγκος, γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Κοκκινιάς της ΚΝΕ.

Αυτή τόνισε είναι η περιβόητη «δημοκρατία», οι «αρχές» και οι «αξίες» της ΕΕ: Η δίωξη της πολιτικής έκφρασης και οργάνωσης, η ποινικοποίηση όποιας άποψης και δράσης δε σκύβει το κεφάλι στην πλουτοκρατία. Ομως, υπογράμμισε, η νεολαία, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες συνεχίζουμε στα βήματά του, στο πλευρό του Κόμματός μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο δήμαρχος της Νίκαιας Στ. Μπενετάτος. Ανάμεσα στα στεφάνια διακρίναμε της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς - Ρέντη του ΚΚΕ, της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ, της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς και του Δήμου Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ