Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Η ανάπτυξη της ταξικής πάλης απάντηση στη βάρβαρη πολιτική της ΝΔ

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους δημοσιογράφους

Από τα Γιάννενα, όπου περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απάντηση στη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ πρέπει να είναι μία: Η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ανάπτυξη της ταξικής πάλης, με τη συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες. Η ενίσχυση του κινήματος της νεολαίας. Ενα κίνημα που θα αμφισβητεί όχι μόνο την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, αλλά θα αντιπαρατίθεται και στην ΕΕ και στις επιλογές του ΝΑΤΟ. Διαφορετικά, η αντιπαράθεση μόνο με πλευρές της πολιτικής της ΝΔ δεν προσφέρει δυνατότητες και αποτελεσματικότητα στον αγώνα του λαού».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την επόμενη μέρα από την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

«Επόμενες μέρες υπήρχαν και στο παρελθόν. Εχουν περάσει σκληροί νόμοι, ιδιωτικοποιήσεις, Κοινωνική Ασφάλιση (νόμος Σιούφα, Ρέππα ) κ.ά. Θα προσπαθήσουμε να μη γίνει ένα πράγμα. Να πουν οι εργαζόμενοι ό,τι έγινε, έγινε, ο νόμος πέρασε, τώρα πάμε παρακάτω και να περιμένουμε νέο νόμο για να τον αντιπαλέψουμε. Ακριβώς η απάντηση, εμείς θα επιμείνουμε - μπορεί να μην είναι πρωτότυπη έτσι όπως τη λέμε - δεν πρέπει να μείνει εργαζόμενος που να μη γραφτεί στο σωματείο του. Η εγγραφή στο σωματείο σημαίνει ανάληψη της ευθύνης, όξυνσης της ταξικής πάλης, σημαίνει διαμόρφωση ενός σχεδίου αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική είτε με αυτήν την κυβέρνηση, είτε με άλλη. Ετσι που οι εργαζόμενοι πραγματικά να σχεδιάζουν οι ίδιοι τον αγώνα, να προλαβαίνουν και όχι ο αγώνας να γίνεται οπισθοφυλακή την παραμονή του ενός ή του άλλου νομοσχεδίου. Οι εργαζόμενοι πρέπει να διαμορφώσουν πολιτικό στόχο, ποια κυβέρνηση και ποια πολιτική τους εξυπηρετεί».

Σε άλλη ερώτηση, για τη νέα πορεία του ΚΚΕ στο λαό απάντησε:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα όλα τα χρόνια, και για να μιλήσω για την τελευταία κρίσιμη 20ετία, επανειλημμένα οργανώνει και πολιτικές συγκεντρώσεις και καμπάνιες και εκστρατείες, ανεξάρτητα από το χρόνο των εκλογών. Πέρα από το γεγονός ότι δρα σταθερά στους μαζικούς φορείς. Εγκαινιάζουμε, όμως, στις σημερινές συνθήκες μια νέα πορεία στο λαό για τον εξής λόγο: Εχουμε διαπιστώσει ότι από την εκλογική περίοδο και μετά συντελείται μια διαδικασία απεγκλωβισμού εγκλωβισμένων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο κόμματα είναι σε πορεία φθοράς. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτές οι διεργασίες, ή να το πω αλλιώς, οι εργαζόμενοι από τα λαϊκά στρώματα, που έχουν οξυμένα προβλήματα, να ακολουθήσουν το δρόμο της δράσης και της πάλης, να συναντηθούν με το ΚΚΕ. Να μη χρησιμοποιηθούν για την αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού. Να μην εγκλωβιστούν σε σενάρια που υπάρχουν για να μετατραπεί ο δικομματισμός σε διπολισμό. Εχουμε κάθε δικαίωμα, όταν οι λαϊκές μάζες αφυπνίζονται, να βρισκόμαστε κοντά τους. Και ιδιαίτερα τώρα με το κεντρικό πολιτικό ζήτημα, την εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Εχει μια διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες πολιτικές εκστρατείες του Κόμματος. Αυτή είναι εκστρατεία επιθετική, δυναμική και πιο αισιόδοξη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org