Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
«Κρίσιμα» ζητήματα για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων

Από τη συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Από τη συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο της περιοδείας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με τις Πρυτανικές Αρχές του πανεπιστημίου.

Μια πλούσια συζήτηση, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου και της «αξιολόγησης» στο πανεπιστήμιο, είχε η Αλ. Παπαρήγα με το ΔΣ του συλλόγου των πανεπιστημιακών, οι οποίοι επισήμαναν ότι δίνονται μικρές μάχες στα τμήματα, όπου επιχειρείται να περάσουν πλευρές των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων από την περσινή προσπάθεια επιβολής ιδιωτικών αστυνομικών σε πανεπιστημιακούς χώρους μέχρι τα προαπαιτούμενα μαθήματα. Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα η «αξιολόγηση», τα τετραετή ακαδημαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα, οι εσωτερικοί κανονισμοί και το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, τονίζοντας ότι πρόκειται για ζητήματα - κρίκους στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα πανεπιστήμια.

Στη συνέχεια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τους οποίους συζήτησε για ζητήματα του πανεπιστημίου και γενικότερα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην ανώτατη εκπαίδευση. Η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε να αξιοποιηθεί ο χρόνος, για να δυσκολευτεί η εφαρμογή του νόμου - πλαισίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org