Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνος του τα λέει ο πρόεδρος...

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ο Αλέξης Τσίπρας διέγνωσε ότι ο «μήνας του μέλιτος» για το κόμμα του από την πλευρά των ΜΜΕ έχει τελειώσει. Εσπευσε, ωστόσο, να καθησυχάσει το Σώμα λέγοντας: «Νομίζω ότι αυτά τα περιμέναμε και νομίζω ότι δεν πρέπει να μας ανησυχούν. Και δεν πρέπει να μας ανησυχούν, διότι οι πολίτες που στρέφουν την ελπίδα και το βλέμμα τους σε μας δεν το στρέφουν επειδή διάβασαν θετικά σχόλια σε μερίδα του Τύπου ή επειδή ξαφνικά είδαν κάτι το οποίο αισθητικά τους ταιριάζει».

Λίγες αράδες πιο κάτω ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε στη δυναμική του κόμματός του και στην πολιτική εξόρμηση. «Δεν μπορεί κανείς - είπε - να περιμένει να εξαντλείται αυτή η δυναμική στις περιοδείες του προέδρου ή στην επικοινωνιακή τακτική ή στη δημοτικότητα του Αλαβάνου και του Τσίπρα και να περιοριστεί εκεί».

Η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΝ δεν είναι κατά τον Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσμα και της «υιοθεσίας» του κόμματός του από τους μεγαλοεργολάβους, μεγαλοεφοπλιστές, μεγαλοεργοδότες και τα δημοσιογραφικά τους συγκροτήματα.

Η δυναμική ωστόσο του ΣΥΝ έως σήμερα εξαντλείται «στην επικοινωνιακή τακτική ή στη δημοτικότητα του Αλαβάνου και του Τσίπρα», όπως ο ίδιος παραδέχεται. Δηλαδή, στην «επικοινωνιακή τακτική» και στη «δημοτικότητα» που βασίζεται στα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεφοπλιστών, μεγαλοεργοδοτών και στην άνευ προηγουμένου προβολή του ΣΥΝ, του νυν και του πρώην προέδρου από αυτά.

Μόνος του τα λέει ο πρόεδρος. Και σαν γνήσιος οπορτουνιστής, δεν μπορεί παρά να αυτοαναιρείται και να εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις του ακόμα και στη διάρκεια μιας ολιγόλεπτης ομιλίας. Και έτσι να αποκαλύπτεται.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org