Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το καινούριο θα γεννηθεί από το λαό!

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο «Ρ», έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου εξελίσσονται διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα. Σχέδια της πλουτοκρατίας για αναμόρφωση και αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το ΚΚΕ παρεμβαίνει και ενημερώνει το λαό για το τι πραγματικά συμβαίνει. Μιλά ξεκάθαρα τονίζοντας πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Το κεφάλαιο εκβιάζει και προωθεί ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων για τα επόμενα χρόνια και η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ανάλογη. Ο αγώνας είναι και θα είναι δύσκολος. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις.

Οσοι κατέχουν τον πλούτο, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και για να υπερκεράσουν τα μεταξύ τους «κονταροχτυπήματα» θα βάλουν, κυριολεκτικά, το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων. Η επιδίωξή τους δεν αλλάζει: Μεγαλύτερη κερδοφορία σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το νέο ενιαίο σχέδιο έχει πολλαπλούς στόχους (εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα) και εκπορεύεται από το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γι' αυτό και η στάση απέναντί της είναι αλάνθαστο κριτήριο των θέσεων και της πολιτικής κάθε κόμματος.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο - έχουν στα χέρια τους τη σημαία της ΕΕ. Από την άλλη, όμως, ο λαός έχει μεγάλη πείρα από τη διακυβέρνηση των κομμάτων της αστικής τάξης, αλλά και απ' τις πρακτικές όσων κομμάτων καλλιεργούν αυταπάτες. Αυτή η πείρα μπορεί να γίνει πολύτιμος οδηγός. Μπορεί να αντιληφθεί αυτό που υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕ: «Το καινούριο, το αληθινά ανατρεπτικό, θα γεννηθεί μέσα στο λαό και όχι από τις κορυφές. Βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία με τα άλλα εργαζόμενα στρώματα. Στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Δεν πρόκειται να μας χαρίσουν κανένα δικαίωμα. Μόνο με το διαρκή αγώνα και την ανατροπή των συσχετισμών, μπορούμε να κερδίσουμε το μέλλον μας. Σε αυτό τον αγώνα - σημειώνει η ΚΕ - δε χρειάζονται μεσάζοντες, αλλά «οδηγητές στην πάλη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Οραμα και προοπτική για μια δίκαιη και αξιοπρεπή ζωή και όχι μοίρασμα της ανεργίας και της φτώχειας». Τα υπόλοιπα κόμματα δε στέκονται απέναντι στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα και ρημάζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Είτε την καλούν να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, είτε δηλώνουν καλύτεροι διαχειριστές της ίδιας βάρβαρης πολιτικής.

Η λύση δεν είναι να παγιδευτούμε στις ψεύτικες ελπίδες και να αναπαλαιώσουμε το σύστημά τους. Κάτι τέτοιο «θα είναι πισωγύρισμα και ανακοπή μιας αγωνιστικής πορείας που έχει ξεκινήσει», σημειώνει η ΚΕ. Ο άλλος δρόμος υπάρχει: «Με ένα ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή ΚΝΕ και με ένα αναγεννημένο και καλά οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, καμία δύναμη δεν μπορεί να ανακόψει το δρόμο για νέες κατακτήσεις, για ανατροπές, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ