Κυριακή 20 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ
Δυναμική αντίσταση στην απαράδεκτη τακτική των ΜΜΕ

Γραμματέας της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΕΚ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Η φίμωση της αντίθετης φωνής και της άλλης άποψης είναι μόνιμο φαινόμενο εδώ και πολλά χρόνια στα ΜΜΕ. Το τελευταίο όμως διάστημα έχει ενταθεί σε τέτοιο βαθμό που δημιουργεί την εντύπωση, αλλά και τη βεβαιότητα, ότι είναι απόλυτα ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα όλα τα ΜΜΕ. Τα αστικά ΜΜΕ ελεγχόμενα από το δικομματικό σύστημα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποκλείουν τις όποιες αντίθετες πολιτικές φωνές και αντιλήψεις, όπως του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, αλλά και του ταξικού εργατικού κινήματος, δηλαδή τη φωνή και τη δράση του ΠΑΜΕ. Προσωπικά ζω καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια, είτε σαν μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, είτε σαν μέλος του ΠΣ του ΔΗΚΚΙ, είτε σαν γραμματέας της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΕΚ, αυτόν τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ.

Καταγγέλλω και καταδικάζω αυτήν την αντιδημοκρατική και απαράδεκτη τακτική των ΜΜΕ και θεωρώ ότι χρειάζεται δυναμική αντίσταση και δυναμική απάντηση. Οι ιδιώτες καναλάρχες και τα ιδιωτικά ΜΜΕ αλλά και τα κρατικά κυρίως ΜΜΕ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η ενημέρωση είναι κοινωνικό αγαθό και ότι είναι υποχρέωσή τους να διακινούν όλες τις απόψεις για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών. Επειδή όμως δεν το συνειδητοποιούν και κάνουν ελεγχόμενη πληροφόρηση, έχουμε χρέος εμείς οι αγωνιστικές ταξικές και πολιτικές δυνάμεις, το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, το ΠΑΜΕ, που μας φιμώνουν, να αντιδράσουμε δυναμικά. Το βέβαιο είναι πως η φίμωση δε θα περάσει! Οι αγωνιστικές ταξικές και πολιτικές δυνάμεις είναι εδώ, παρούσες και θα αντιδράσουν!

Καλούμε τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση, με την ευκαιρία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη, για τη φίμωση από τα ΜΜΕ, για το ασφαλιστικό, για τις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια, την Υγεία, την Παιδεία, και γενικά την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και το κυρίαρχο δικομματικό πολιτικό σύστημα.

Η αντίσταση σε όλα αυτά τα φαινόμενα θα φέρει ελπιδοφόρα και νικηφόρα αποτελέσματα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από τη νεοφιλελεύθερη και νεοταξική πολιτική του συστήματος οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να αντιδράσουν, να αντισταθούν, να στρατευτούν με τις αγωνιστικές ταξικές και πολιτικές δυνάμεις, που υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Εχουν και αυτοί ευθύνη, ας το αντιληφθούν κάποτε. Μόνο η πλατιά λαϊκή συσπείρωση και ταξική αγωνιστική λαϊκή κατεύθυνση μπορεί να δώσει λύση στα σημερινά αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταψηφιστεί ο δικομματισμός την ερχόμενη Κυριακή(2006-10-20 00:00:00.0)
Απόπειρες φίμωσης των αγωνιστικών συνδυασμών(2006-09-21 00:00:00.0)
Ενορχηστρωμένη επίθεση(2000-07-02 00:00:00.0)
Είναι ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ η ενημέρωση(2000-06-29 00:00:00.0)
Στα «ψιλά» των εφημερίδων η πρωτοβουλία(2000-06-07 00:00:00.0)
Τρομοκρατία στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ(1995-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ