Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9981

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η πείρα δράσης του ΚΚΕ από τις αρχές της δεκαετίας του '90

Τα 90 χρόνια του ΚΚΕ: Εξαγωγή συμπερασμάτων από την Ιστορία του. Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος στο 13ο συμπόσιο της εφημερίδας «Γιούνγκε Βελτ» για την Ρόζα Λούξεμπουργκ.

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Κανένας δρόμος διαφυγής σε ενδεχόμενο σεισμό!

Τραγικές θα είναι επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Δήμου της Αθήνας σε έναν ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό. Ο «Ρ» αποκαλύπτει μελέτη του 1999 που δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένας δρόμος διαφυγής!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με το ΠΑΜΕ την Τρίτη 22 Γενάρη
  • Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στο Λιμάνι

Eurokinissi

Κόντρα στο κλίμα των σκανδάλων, της ανίατης σήψης και διαφθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος, το εργατικό κίνημα μπορεί να παρεμποδίσει και να ακυρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και πλουτοκρατίας και να αποσπάσει κατακτήσεις. Τα συλλαλητήρια της Τρίτης 22 Γενάρη και η πανεργατική πανελλαδική απεργία που αποφασίστηκε για τις 13 Φλεβάρη, μπορούν να δυναμώσουν το μέτωπο της αντίστασης και της διεκδίκησης, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να βρεθούν στο προσκήνιο της πάλης αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας για το μισθό και το μεροκάματο, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια, την Παιδεία. Να επιταχύνουν τις διεργασίες για τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την ακόμη πιο μαζική εγκατάλειψη, ιδεολογική, πολιτική, των δύο αυτών κατεξοχήν κομμάτων του κεφαλαίου.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Στη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη, φίλος του ΚΚΕ προσφέρει στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 90χρονα του ΚΚΕ, ως πρώτη δόση 15.000 ευρώ για την κατασκευή των γραφείων της ΕΠ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς, μέσω της ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ.
  • Οι φίλοι από τη Λέσχη φίλων του ΚΚΕ της Ν. Υόρκης προσφέρουν 5.000 δολάρια στην Οικονομική Εξόρμηση.
  • Για τα 90 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης και τα 90χρονα του ΚΚΕ, ο Κώστας Βλαχοχρήστος προσφέρει 1.000 ευρώ στο Κόμμα.
  • Ο Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως 8η δόση.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η Διαδικασία της Μπολόνια στην πράξη

Η πραγματικότητα μιλάει μόνη της: Υπέρογκα δίδακτρα, δάνεια για τους φοιτητές, «ενθύμιο» της αποφοίτησης το χρέος χιλιάδων ευρώ, υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων, απόλυτη απουσία φοιτητικής μέριμνας, συμμετοχή επιχειρήσεων στη διοίκηση των πανεπιστημίων! Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που ετοιμάζει η Διαδικασία της Μπολόνια. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Μαρτυρούν τη θλιβερή πραγματικότητα που υπάρχει ήδη στις χώρες της Ευρώπης, όπου εφαρμόζονται οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.


ΛΙΒΑΝΟΣ
Η κρίση αντανακλά τις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις

Μιλάει στον «Ρ» ο Κχαλέντ Χαντάτα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Λιβάνου.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ