Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Να καταψηφιστεί ο δικομματισμός την ερχόμενη Κυριακή

Κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του ΔΗΚΚΙ «να καταψηφίσουν τους εκπροσώπους του δικομματικού πολιτικού κατεστημένου είτε αυτοί φέρουν την επίσημη στήριξη, είτε κατέβηκαν στις εκλογές διεκδικώντας στήριξη από το δικομματισμό», έστειλαν χτες τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα: «Η θέση του ΔΗΚΚΙ για τον Β΄ γύρο των εκλογών».

Συγχρόνως τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ «χαιρέτισαν τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος που στήριξαν τα ψηφοδέλτια πολιτικής συνεργασίας στα οποία συμμετέχει μαζί με το ΚΚΕ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση, Οικολόγους και άλλους αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα» και σημείωσαν ότι: «Η Διοικούσα Επιτροπή εκτιμά ότι η συνεργασία ήταν θετική και έθεσε τις βάσεις για παραπέρα ενωτικές πρωτοβουλίες, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο».

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής μίλησε το μέλος της Π. Μαντάς, ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε ότι το ΔΗΚΚΙ «θεωρεί θετική τη διακριτή άνοδο των ψηφοδελτίων της πολιτικής συνεργασίας». Ο ίδιος σημείωσε ότι η «συνεργασία» έβαλε «έμπρακτα τις υποθήκες για διεύρυνση και βάθεμα του προοδευτικού, ριζοσπαστικού, αντιιμπεριαλιστικού πόλου, που χρειάζεται η πολιτική και ο τόπος σαν αντίπαλο δέος στο νεοφιλελεύθερο δικομματισμό». Ο Π. Μαντάς ανέφερε επίσης ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν θετικό στις μεγάλες νομαρχίες, στις υπερνομαρχίες και τις μεγάλες πόλεις, όπου τα κριτήρια της ψήφου ήταν πολιτικά και αυτό δίνει τον τόνο για ολόκληρη τη χώρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Οικολογικών Οργανώσεων Θ. Χιτζόγλου δήλωσε ότι «αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί» και πρόσθεσε ότι «η άνοδος των αγωνιστικών ψηφοδελτίων είχε ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ Π. Τσίρκας, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι το «ποσοστό της πολιτικής συνεργασίας σε πανελλαδική κλίμα κρίνεται θετικό, αφού υπήρξε δυναμική ψήφος πολλών ανθρώπων που πίστεψαν στην αγωνιστική συμμαχία, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο του δικομματισμού, που χρησιμοποίησε ακόμα και μηχανισμούς εκβιασμού και ρουσφετιού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ