Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μαχητικά μέχρι την κάλπη

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες έναν έναν, διάφορους από τους «ανεξάρτητους», «ικανούς», «αντάρτες», είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, υποψήφιους να έχουν ξεκινήσει ένα χοντρό - καθαρά πολιτικό - αλισβερίσι με κομματικά επιτελεία προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στο β΄ γύρο των τοπικών εκλογών. `Η ακόμα να ζητούν ευθέως, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, τη στήριξη κομμάτων για να εκλεγούν δήμαρχοι και να συγκροτήσουν δημοτικές αρχές. Ετσι απλά, με όρους πολιτικής συναλλαγής κατέρριψαν μόνοι τους μέσα σε μια νύχτα το μύθο του «ανεξάρτητου», «μοναχικού», «ενωτικού» υποψήφιου που είχαν χτίσει, μήνες ολόκληρους, μόνο και μόνο για να εξαπατήσουν τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάσουν την ψήφο τους. Μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να φορτώνουν με δεινά την εργατική τάξη και με τη βούλα της εντολής που έλαβαν μέσα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Μπροστά στο β΄ γύρο των εκλογών ρίξτε μια ματιά στην προμετωπίδα αυτής της επιχείρησης εξαπάτησης. Στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Θεσσαλία και αλλού. Εκεί όπου διαπιστώνει κανείς την απόλυτη συμπόρευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ. Εκεί όπου οι προβοκάτσιες με στόχο να χτυπηθούν οι συνδυασμοί που υποστηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές, δίνουν και παίρνουν. Εκεί όπου εκφράζεται η ...αγωνία δεξιών, πιο δεξιών και κεντροαριστερών για τη σαφή άνοδο των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας και προσπαθούν να χτυπήσουν αυτή τη δυναμική.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά στο β΄ γύρο της Κυριακής. Η μάχη δεν έχει ακόμα τελειώσει. Δεν είναι μόνο οι 13 δήμοι που διεκδικούμε. Είναι και όλες οι υπόλοιπες νομαρχίες και δήμοι που διεκδικούν οι δυνάμεις του δικομματισμού και οι συνεταίροι τους. Και χρειάζεται και εκεί να στείλουμε ένα δεύτερο ηχηρό μήνυμα. Λευκό και άκυρο σε διαχειριστές μιας πολιτικής που μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση πουλά και αγοράζει ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν μια δουλιά. Λευκό και άκυρο στην αντιλαϊκή πολιτική που περιμένει και νέο συγχωροχάρτι για να συνεχίσει πιο αποφασιστικά να χτυπά λαϊκά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες, κόπους και αίμα.

Αντικειμενικά, λοιπόν, το κριτήριο ψήφου και για το β΄ γύρο των εκλογών δεν μπορεί να αλλάξει. Το να λες στον εργαζόμενο την πρώτη Κυριακή να ψηφίσει για το μεροκάματό του, την ασφάλισή του, το δικαίωμα του παιδιού του για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, δεν είναι δυνατόν μέσα σε επτά μέρες να αλλάξει. Πολύ περισσότερο που ακριβώς μέσα σε αυτές τις μέρες η κυβέρνηση δηλώνει αδιάλλακτη στο ζήτημα της Παιδείας και το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η πολιτική του - ευθυγραμμισμένη με αυτήν της ΝΔ - σημείωσε νίκες. Και ο ΣΥΝ, από τη μεριά του, καταγράφει «θριάμβους» υπό την αιγίδα του ΠΑΣΟΚ και σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνεργασία με τη ΝΔ.

Πάμε όλοι για το λευκό και άκυρο του β΄ γύρου. Πάμε όλοι να υπερψηφίσουμε τους υποψήφιους των αγωνιστικών συνδυασμών που αναμετριούνται σε 13 δήμους. Πάμε όλοι για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά. Να μην πισωγυρίσουμε από την πάλη κατά της εναλλαγής και της συμπαιγνίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά, αντίθετα, να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης τους, ως αφετηρία για τη φιλολαϊκή προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ