Κυριακή 20 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η υποκρισία και το ... δάσος της Βουλώνης

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δημιουργούμε πάρκο σε αστική περιοχή και όχι ...δάσος. Ας μην συγκρίνουν, λοιπόν, κάποιοι το πάρκο που θέλουμε να δημιουργήσουμε στο Ελληνικό με δάση όπως αυτό της Βουλώνης»!

Αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΧΩΔΕ, προσπαθώντας να κρύψει την πικρή αλήθεια: Οτι προορίζει αυτόν το μοναδικό ελεύθερο χώρο των 5.300 στρεμμάτων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, για «Πάρκο ποικίλης επιχειρηματικής δράσης», αντί να τον μεταβάλει σε «ανάσα πρασίνου» της νεφόπληκτης τσιμεντούπολης, που έχει ανάγκη ο λαός.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, μάλιστα, κρατά ως εφτασφράγιστο μυστικό το συντελεστή δόμησης που σκοπεύει να θεσπίσει. Ομως ακόμη κι αν αυτός είναι μικρός (0,20 έως 0,30) αρκεί για να χτιστούν από 1.300.000 έως και 1.950.000 τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου! Δηλαδή μια πόλη τουλάχιστον 20.000 κατοίκων μαζί με διάφορες άλλες εγκαταστάσεις (εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, μουσεία, υπουργεία, αθλητικά κέντρα κ.ά.).

Ας μη συγκρίνει, λοιπόν, το ΥΠΕΧΩΔΕ αυτό το τέρας μιας «πόλης με λίγο πράσινο» που θέλει να φτιάξει, ούτε με το Μητροπολιτικό Πάρκο που θέλει ο λαός και πολύ περισσότερο με το δάσος της ...Βουλώνης. Ας ομολογήσει καθαρά και ξάστερα: Για την κυβέρνηση προέχουν η εμπορευματοποίηση της έκτασης του Ελληνικού και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και όχι οι ανάγκες του λαού που είναι αναγκασμένος να φυτοζωεί με λιγότερο από 2 τ.μ. πρασίνου, μετά και τις πυρκαγιές της Πάρνηθας, του Υμηττού και της Πεντέλης...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ