Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κορυφώνεται η κόντρα στο «Πρώτο Θέμα»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη στο «Πρώτο Θέμα», προδικάζοντας ότι η ρήξη μεταξύ των συνιδιοκτητών της εφημερίδας είναι πιθανότατα οριστική.

Οι εξελίξεις στην εφημερίδα είναι φανερό ότι θα καθοριστούν από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης Ζαχόπουλου, για την οποία θα καταθέσει ξανά στον ανακριτή ο Θ. Αναστασιάδης την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι δύο συνιδιοκτήτες ρίχνουν όλο το βάρος τους στον έλεγχο της εφημερίδας, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι το προηγούμενο σχήμα έχει τελειώσει και χαράσσουν την τακτική τους και τις συμμαχίες τους για την «επόμενη μέρα».

Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, συνεχίζοντας την «εξοντωτική» επίθεση κατά του πρώην συνεταίρου του, δε δίστασε να τον κατηγορήσει ότι προχώρησε σε συναλλαγή με το Μέγαρο Μαξίμου για να μην του ασκηθεί έλεγχος για τα 5 εκατ. ευρώ. «Αν όντως έχει εμπλακεί το όνομά του στην ιστορία και έχει προσκομίσει το DVD, για ποιον άλλο λόγο θα πήγαινε το DVD; Για να μην του ασκηθεί ο πρέπων έλεγχος στα 5 εκατομμύρια», είπε χτες σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ. Ανέφερε ακόμα ότι ο Θ. Αναστασιάδης παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον Γ. Ανδριανό επικαλούμενος ότι «είναι πηγή του». Σε ό,τι αφορά την προέλευση των 5 εκατ. ευρώ που είχαν κατατεθεί από τον Θ. Αναστασιάδη σε γαλλική τράπεζα είπε ότι «μετά από 5 διαφορετικές εκδοχές, μας είπε (σ.σ. ο Αναστασιάδης) ότι είναι δύο φίλων του στενών, επιχειρηματιών που τον βοήθησαν για κάποια επόμενη κίνηση που ήθελε να κάνει και τους ανθρώπους αυτούς δεν ήθελε να κατονομάσει γιατί φοβόταν μήπως πω τα ονόματά τους, θα τα έδινε στις Αρχές». Αναφορικά με την επιστροφή των 7 εκατ. ευρώ έθεσε ως προϋπόθεση να επιστραφεί και από τους άλλους το μερίδιο που είχαν πάρει από το δάνειο των 21 εκατ. ευρώ με σκοπό «την ανάπτυξη της εφημερίδας και άλλων εντύπων που σχεδιάζαμε να βγάλουμε, προκειμένου να μην βάλουμε μέσα άλλο κεφάλαιο ξένο από επιχειρηματία στην εφημερίδα».

Ταυτόχρονα προχώρησε σε μια εντυπωσιοθηρική περισσότερο ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι παραχωρεί το ποσοστό του στην εφημερίδα (40%) στην ΕΣΗΕΑ «εφόσον η άλλη πλευρά - Θ. Αναστασιάδης και Τ. Καραμήτσος - παραχωρήσουν το ήμισυ των μετοχών τους». Την πρόταση αυτή απέρριψε ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολος επισημαίνοντας ότι «η ΕΣΗΕΑ δεν είναι και δε θα γίνει εργοδότης». Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ενωση θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων για να προστατεύσει τη δουλιά και τις θέσεις εργασίας.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε χτες δήλωση του Β. Περρή στενού συνεργάτη του Θ. Αναστασιάδη, σύμφωνα με την οποία ο Γ. Ανδριανός ήταν αυτός που έδωσε το ροζ DVD στον Θ. Αναστασιάδη για να το δημοσιεύσει στην εφημερίδα, ώστε να διευκολύνει την κυβέρνηση στην αποπομπή του Χ. Ζαχόπουλου. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, την εκδοχή αυτή θα υποστηρίξει ο ίδιος ο Θ. Αναστασιάδης στον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο καταθέτει ο Θ. Αναστασιάδης(2008-08-28 00:00:00.0)
Στους διαδίκους η δικογραφία(2008-02-08 00:00:00.0)
Μάρτυρας διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Εύης Τσέκου(2008-02-02 00:00:00.0)
Αμφιλεγόμενη δήλωση Κουκοδήμου(2008-01-30 00:00:00.0)
Ασκήθηκαν διώξεις κατά παντός υπευθύνου(2008-01-24 00:00:00.0)
Πιο βαθιά στη δίνη η κυβέρνηση(2008-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ