Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΑΤΑΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΜ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΑ

ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ; «Ανθρωποι που σε κανονικές συνθήκες δε θα τους έδινες το χέρι σου για να μην στο λερώσουν "ενημερώνουν" την κοινή γνώμη (...) επικρατεί ένα είδος δημοσιογραφίας που εκπίπτει ως δραστηριότητα στα όρια του υποκόσμου» (ο Γ. Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΔΕΝ ΞΕΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ: «Το "όλοι ίδιοι είστε" δεν το λέει ο κόσμος. Το καλλιεργούν σκοπίμως εκείνοι οι δημοσιογράφοι που είναι χειρότεροι από τους άλλους (...) αντιλήψεις οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί από τους χειρότερους εναντίον των καλύτερων (...) ποιος έχει συμφέρον από την ισοπέδωση; Ο καλύτερος ή ο χειρότερος;» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΞΕΡΕ Ο ΜΠΑΛΖΑΚ: «Κατά τον Μπαλζάκ "αν οι εφημερίδες δεν υπήρχαν, δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να τις εφεύρουμε". Κατά τον Βολταίρο "ελεύθερος είναι ο λαός που έχει το δικαίωμα να σκέπτεται εγγράφως"» (οι υπενθυμίσεις από τον Μ. Σπιθουράκη στο ΒΗΜΑ).

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ: «Από τη μια, μπορεί να αισθάνεσαι ικανοποίηση που οι υποτιθέμενοι αδιάφθοροι... Ρομπέν της δημοσιογραφίας ξεκατινιάζονται δημοσίως (...) από την άλλη, τι ικανοποίηση μπορείς να έχεις όταν διαπιστώνεις ότι πολιτική και κοινωνία πνίγεται μέσα σ' έναν άθλιο βόθρο;» (ο Σ. Πολυμίλης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ