Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κύπρο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των εταίρων στην ΕΕ να επεκτείνουν την επιρροή τους στις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο. Χτες οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ και οι ομόλογοί τους των χωρών της Μεσογείου συναντήθηκαν στην Κύπρο για την πέμπτη άτυπη επαφή τους.

Η άτυπη σύνοδος πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, στην αρχή της εκάστοτε Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για σκοπούς συντονισμού και ενίσχυσης της συνεργασίας των μεσογειακών κρατών - μελών.

Στη διάρκεια της διήμερης συνόδου θα συζητηθούν σημαντικά περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η παράνομη μετανάστευση, ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, το θέμα του Κοσσυφοπεδίου και η δημιουργία της Μεσογειακής Ενωσης.

Ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι η διοργάνωση της συνόδου αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυπριακής Κυβέρνησης για ανάδειξη του ρόλου της Κύπρου ως μεσογειακού κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Της συνόδου θα προεδρεύσει η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, η οποία θα έχει και ιδιαίτερες συναντήσεις με ομολόγους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ