Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιδιώκουν την ηθικοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Η παρέμβαση των επιχειρηματικών ομίλων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τους δημοσιογράφους.

-- Είπατε στην εισήγησή σας ότι επιχειρηματικά συγκροτήματα και ίσως και συγκροτήματα με ΜΜΕ κάνουν παρεμβάσεις, για να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Σημαίνει αυτό ότι η πολιτική ζωή του τόπου τελεί υπό έναν ιδιότυπο εκβιασμό των επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων;

-- Οταν είπα να μετατοπίσουν, δεν εννοώ ότι κάνουν προσπάθεια αποπροσανατολισμού απλώς. Και αυτό γίνεται. Τι θα συζητάμε τώρα, για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών; Κάνουν παρέμβαση, ή κάνουν πρόβα, ή ανιχνεύουν δυνατότητα αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, τέτοια αναμόρφωση που να τους επιτρέψει να περάσουν χωρίς μεγάλη λαϊκή αντίδραση τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.

Τα ΜΜΕ δεν είναι ότι κάνουν τώρα αποπροσανατολισμό ή διαγκωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Δεν είναι αυτό το κύριο. Το κύριο γι' αυτούς είναι η παρέμβαση στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Να γίνει, δηλαδή, μοναδικό θέμα η ηθικοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το πώς θα κάνουμε ένα σύστημα όπου κανείς δε θα κλέβει, όπου θα τηρηθεί η αξιοκρατία. Κάτι τέτοια πράγματα. Να δημιουργήσουν, δηλαδή, την εντύπωση, να δώσουν ένα άλλοθι στο λαό, να μην αντιδράσει στα μέτρα και κυρίως να μην ξεκολλήσει από τα δύο κόμματα. Ή, αν ξεκολλήσει, να πάει κάπου ανώδυνα. Αυτή είναι η παρέμβασή τους και είναι ολοφάνερη.

Να σας πω κάτι; Δεν περίμενε κανείς να κάνουν και κάτι άλλο. Απ' την πλευρά τους, εξηγείται γιατί το κάνουν. Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ