Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Υποκλοπές (2)

Προσέξτε το παρακάτω άρθρο:

*

«Με "αμερικανική βοήθεια" έχει οργανωθεί, στελεχωθεί, εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί με σύγχρονη τεχνολογία, το κύκλωμα των υποκλοπών της ΚΥΠ (ή ΕΥΠ σύμφωνα με την πρόσφατη μετονομασία της). Η αποκάλυψη αυτή, βασισμένη σε πληροφορίες απόλυτης εγκυρότητας, δίνει νέα διάσταση στο "σκάνδαλο των κοριών" που συγκλονίζει την πολιτική ζωή.

Σημείο "αποφασιστικής τομής" για την εμπέδωση "ήρεμων νερών" και στις υποκλοπές, ήταν το 1986. Η πολιτική ηγεσία της ΚΥΠ - ΕΥΠ, παρ' όλο που κάθε άλλο παρά "παρέλαβε χάος" το 1981, εκτίμησε ότι... "στο σύστημα συλλογής, ανάλυσης και αξιοποίησης πληροφοριών (υποκλοπές τηλεφωνημάτων, ραδιοσημάτων κλπ.) έχουμε καθυστέρηση". Με βάση την εκτίμηση αυτή, αποφασίστηκε: Πρώτο, στενή συνεργασία της ΚΥΠ - ΕΥΠ στον τομέα υποκλοπών με το "Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας" των ΗΠΑ (NSA), υπηρεσία που συντονίζει όλες τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Και δεύτερο, σοβαρός εκσυγχρονισμός και ενίσχυση των τεχνικών μέσων υποκλοπών και επεξεργασίας στοιχείων στο αρμόδιο τμήμα της ΚΥΠ - ΕΥΠ.

Στις 6 και 7 Οκτώβρη 1986 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σύσκεψη στελεχών της ΚΥΠ και του NSA (...). Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι επιχειρησιακές ανάγκες της ΚΥΠ στους τομείς συλλογής πληροφοριών, τυποποίησης και αρχειοθέτησης, επεξεργασίας, καθώς και η ανάγκη ανάπτυξης νέων εφαρμογών. Συζητήθηκε επίσης η προμήθεια κομπιούτερ τύπου ΙΒΜ-430, μεγάλων δυνατοτήτων και η πρόσβαση σ' αυτόν, εκτός από τον αρμόδιο τομέα της ΚΥΠ και μιας άλλης ομόλογης ομάδας υποκλοπών, που χρησιμοποιεί τη συνθηματική ονομασία "οι Αθηναίοι". Ο ΙΒΜ-430 έχει ήδη εγκατασταθεί στο κτίριο της ΚΥΠ στην Κατεχάκη.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι τρία στελέχη της ΚΥΠ (...) έχουν εκπαιδευτεί, σχετικά στις ΗΠΑ, από στελέχη του NSA. Στη διάθεση του τομέα αυτού της ΚΥΠ έχει τεθεί υπηρεσία του ΟΤΕ, απόλυτα αδιαφανής και ανεξέλεγκτη.

Οι αποκαλύψεις αυτές, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν νέα ένταση στο σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση των υποκλοπών. Το σάλο αυτό προσπαθούν να εκτονώσουν υψηλά κυβερνητικά στελέχη (...)Είναι ενδεικτικό ότι ο Θ. Τόμπρας δεν κατέθεσε χτες τη μήνυση κατ' αγνώστων, που είχε προαναγγείλει».

*

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πριν μια εικοσαετία (13/10/1987) στην πρώτη σελίδα του «Ρ» υπό τον τίτλο «ΣυνεργαΣΙΑ στις ΚΥΠοκλοπές».

Ηταν η «εποχή Τόμπρα», που το πανελλήνιο συγκλονιζόταν - και τότε - από την υπόθεση των υποκλοπών.

Ηταν μια εποχή που και πάλι η NSA είχε βάλει το χεράκι της.

Φυσικά ούτε τότε το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο.

Εδώ, όμως, σταματούν οι ομοιότητες. Από δω και πέρα ξεκινούν οι «διαφορές». Με κυριότερη τούτη: Τότε (που κουκουλώνονταν τα σκάνδαλα των υποκλοπών) κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα (που κουκουλώνονται τα σκάνδαλα των υποκλοπών) κυβερνάει η ΝΔ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ