Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις διακηρύξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για κάθαρση

ΚΚΕ: Η πάλη κατά της διαφθοράς, των σκανδάλων, του χρηματισμού συνδέεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές πολιτικές αλλαγές

Η όλο και πιο έντονη δυσοσμία που αναδύεται από την υπόθεση Ζαχόπουλου φανερώνει ότι η σήψη και η διαφθορά είναι εκτεταμένες στο πεδίο που συναντιούνται, συναλλάσσονται και ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι τα ΜΜΕ που ανήκουν στην πλουτοκρατία, εκτός από μηχανισμοί χειραγώγησης, είναι μέρος ενός συστήματος που παράγει και αναπαράγει τα σκάνδαλα και τον δικομματικό καυγά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είναι τεράστιες. Οχι μόνο ανέχθηκαν αλλά με την αντιλαϊκή πολιτική τους συνέβαλαν στο να μεγαλώσει και να επεκταθεί το πλέγμα διαπλοκής. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι δύσπιστα σε κάθε διακήρυξη των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των μεγαλοεκδοτών και επιχειρηματιών υπέρ της διαφάνειας και της κάθαρσης. Η όποια διαπάλη αναπτύσσεται μεταξύ τους έχει μοναδικό στόχο την ενίσχυση της θέσης τους και την προστασία γενικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να εγκαταλείψουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν το δίκιο τους με τη δική τους λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  6  -  8

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ