Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οψιμες αντιδράσεις και υποκρισία

Τον ανένδοτο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης υψώνουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Αυτό επιβεβαίωσαν και χτες τα κλιμάκια βουλευτών και τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν διαδοχικά το Λιμάνι και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης είπε πολύ παραστατικά πως η πώληση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης «ισοδυναμεί με αυτοχειριασμό της χώρας μας».

Οψιμα θυμήθηκαν να αντιδράσουν. Οι διαφωνίες τους και οι αγωνιστικές κορόνες που βγάζουν σήμερα, έχει αποκαλυφθεί στους εργαζόμενους ότι είναι κατόπιν εορτής γι' αυτό και υποκριτικές και χωρίς αντίκρισμα.

Η παράδοση των λιμανιών στους μονοπωλιακούς ομίλους, προωθείται στα πλαίσια του ευρωμονόδρομου και ιδιαίτερα στη λογική της στρατηγικής της Λισαβόνας. Δε γνώριζαν τι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ; Κάθε άλλο. Ακόμη και σήμερα υπερασπίζονται τις επιλογές τους αυτές.

Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών με τη μετατροπή τους σε ΑΕ και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο; Τι φωνάζουν λοιπόν;

Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ, μαζί με τη ΔΑΚΕ, δεν είναι αυτές που εξασφάλιζαν την «εργασιακή ειρήνη» απέναντι στην επίθεση που εξελίσσεται χρόνια τώρα; Ακόμη και σήμερα υπερασπίζονται τα Λιμάνια ΑΕ και ζητούν διάλογο για τους όρους εισόδου του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της συσπείρωσης και του αγώνα που θα προβάλλει το αίτημα αλλαγής του νομικού προσώπου από ΑΕ και απόσυρσής τους από το Χρηματιστήριο, την επαναφορά στο δημόσιο όλων των τομέων τους που ιδιωτικοποιήθηκαν και θα απαιτεί τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα μεταφορών που θα διασφαλίζει τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα τους και τη λειτουργία τους στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ