Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκπαιδευτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ «ΛΟΚ ΑΟΥΤ στο δικαίωμα στη μόρφωση» είναι οι καταλήψεις κατά τον πρωθυπουργό! Τότε τα σχολεία γιαπιά, οι ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων, η ανυπαρξία ουσιαστικής ειδίκευσης και επαγγελματικής προοπτικής τι είναι;

Μήπως ένα «Λοκ άουτ» στο μέλλον των μαθητών, των σπουδαστών και των φοιτητών της χώρας;

Φυσικά - εκτός από τις πρωθυπουργικές δηλώσεις - η κυβέρνηση συνεχίζει την προπαγάνδα ενάντια στους μαθητές που κινητοποιούνται. Το ίδιο κάνουν φυσικά και τα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν εδώ και καιρό μάθει τη «συνταγή».

Ετσι, λοιπόν, ο μαθητής που διεκδικεί είναι «ανεύθυνος», «υποκινούμενος», «παρασυρμένος», «ανώριμος», «χαβαλές», «καταστροφέας», «τεμπέλης» και ενίοτε «εγκληματίας» που πρέπει να δεχτεί μηνύσεις και εισαγγελικές διώξεις.

Αν δε διεκδικεί και ανέχεται να οδηγείται η Παιδεία στην απαξίωση και στην αγκαλιά των ιδιωτών, τότε αλλάζει το πράγμα. Γίνεται «το μέλλον της χώρας», η «δημιουργική νεολαία», «το παιδί της Ελλάδας» και διάφορα άλλα.

Μόνο που οι μαθητές το έχουν μάθει ...καλά το μάθημά τους και ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις. Δε «μασάνε» από απειλές και δεν «τσιμπάνε» σε κοροϊδίες.

Ο ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΣ των φτωχών χωρών του πλανήτη θα είναι το βασικό θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε χτες ο νέος πρόεδρός του Ντομινίκ Στρος - Καν. Αν δεν τους ήξερε κανείς, θα νόμιζε ότι πρόκειται για ...οργανισμό φιλάνθρωπων.

Μόνο που έχουμε καταλάβει πολύ καλά σε αυτή τη χώρα το ρόλο που παίζουν τέτοιοι οργανισμοί. Είναι οι ίδιοι που ζητάνε κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και καθήλωση των μισθών.

Λέτε να έχουν ...άλλη τακτική για τις φτωχότερες χώρες; ΄Η μήπως κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρούν τις ανισότητες και πάνω από όλα τα κέρδη του πολυεθνικού κεφαλαίου;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ