Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να καταργηθούν οι χαφιεδοκάμερες

Την κατάργηση των χαφιεδοκαμερών και του συστήματος «C4i», που επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, όπως και να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για το σπάσιμο της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, ζητά η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η εισαγγελική γνωμοδότηση Σανιδά αποβλέπει στη νομιμοποίηση της χρήσης του «C4i», ενόψει μεγάλων λαϊκών αγώνων. Εντάσσεται δε στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, προκειμένου να αποτραπεί η συμμετοχή του στην πάλη για τα δικαιώματά του. Επισημαίνει ότι η γνωμοδότηση έρχεται ως συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής και της πρακτικής των διωκτικών αρχών, πολιτικής που υπηρετείται σταθερά από τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη να επιδείξει σπουδαίο σχετικό έργο. Οτι το περιεχόμενο της «έννομης τάξης», την οποία επικαλείται, είναι η επιβολή των νόμων και των σχεδίων που διαμορφώνουν την εργασιακή ζούγκλα, οδηγούν στην κατάργηση των κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ για κατάπνιξη της λαϊκής πάλης, για ενίσχυση του κράτους καταστολής.

Θυμίζει, άλλωστε, τα πρώτα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης:

  • «Κινητά φράγματα» και πρόσθετος «ειδικός εξοπλισμός» της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών (π.χ. χρωμόσφαιρες, οχήματα «κανονάκια» για εκτόξευση νερού κ.ά.)
  • Θεσμοθέτηση του χαφιεδισμού μέσω σύνδεσης των Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας με τα τοπικά παραρτήματα της Ασφάλειας
  • Χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας για τρομοκράτηση και καταστολή των μαθητικών αγώνων
  • Χρήση των χαφιεδοκαμερών και αγνόηση ακόμα και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που αναγκάστηκε, μετά τις καταγγελίες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», να επιβάλει πρόστιμο στην κυβέρνηση για τη χρήση τους
  • Επέκταση του συστήματος «C4i» σε όλη την Ελλάδα, στην έδρα κάθε περιφέρειας!
  • Νωπή είναι ακόμα και η αστυνομική εγκύκλιος για δραστικό περιορισμό των διαδηλώσεων

Σε αυτό το πλαίσιο η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τα συνδικάτα, τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις να αντιταχθούν αποφασιστικότερα στον ογκούμενο αυταρχισμό και στα μέτρα με τα οποία υλοποιείται. Να ζητήσουν την κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που καταργεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Να κάνουν δική τους υπόθεση τα μέτρα που απαιτούνται για να «σπάει» η κρατική βία και τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ