Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ
Εξετάζονται μάρτυρες

Επί της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη»

Στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων βρίσκεται πλέον η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Λόγος κατάθεσης ήταν η χρήση χημικών και δακρυγόνων ενάντια στους διαδηλωτές και ιδιαίτερα το χτύπημα της διαδήλωσης φοιτητών και εργαζομένων στις 27/6/2006 στο Λαγονήσι, στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Παιδείας των κρατών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός του σπουδαστή Ν. Διακογεωργίου, που νοσηλεύτηκε αρκετές μέρες με σοβαρά εγκαύματα. Για τη σε βάρος του αξιόποινη πράξη, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με αριθμό πρωτ. 1046/2/1/21-7-06, εξετασθέντος του παθόντος και από ιατροδικαστή.

Οι μαζικές αγωνιστικές διαδηλώσεις γίνονταν (και) τότε προκειμένου να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Σε αυτό το πλαίσιο «διοργανώθηκε - όπως σημειώνεται στη Μηνυτήρια Αναφορά - νόμιμη, ειρηνική, αγωνιστική και μαζική συγκέντρωση, από φοιτητές και εργαζόμενους, όπου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή αναφορικά και με την Παιδεία πολιτική, προβάλλοντας το αίτημα για δημόσια δωρεάν λαϊκή Παιδεία».

Ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς το ξενοδοχείο όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Παιδείας, η Αστυνομία χτύπησε τους διαδηλωτές «ρίχνοντας πάνω τους, εξ επαφής, χημικές ουσίες, άγνωστης προέλευσης και ταυτότητας, τις οποίες εκτόξευαν, αδιάκοπα, με ειδικές συσκευές, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που με βεβαιότητα θα προκαλούσαν στην υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των διαδηλωτών (...)».

Στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται η βαριά σωματική βλάβη (εγκαύματα στην πλάτη) που υπέστη ο προαναφερόμενος σπουδαστής, συνεπεία των χημικών ουσιών που δέχτηκε. Σε αυτό το πλαίσιο, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» μήνυσε κάθε υπεύθυνο και υπαίτιο. Ζήτησε την κατά νόμο τιμωρία των υπευθύνων, ως και τη διεξαγωγή έρευνας με εντολή του εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί για μια ακόμη φορά η επικινδυνότητα των χημικών αυτών ουσιών και να σταματήσει αμέσως η παράνομη χρήση τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ