Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο φουλ η αντιλαϊκή επίθεση
  • Τις προτεραιότητες του νομοθετικού έργου προσδιόρισε η Κυβερνητική Επιτροπή
  • Ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία για να δημιουργήσουν εφησυχασμό και σύγχυση για το μέγεθος της αντιλαϊκής λαίλαπας

Στο «φουλ» ανεβάζει τις μηχανές της αντιλαϊκής επίθεσης η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να προωθήσει το συντομότερο δυνατόν τα νομοσχέδια που ανατρέπουν ασφαλιστικά, εργασιακά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να δημιουργήσει σύγχυση για το μέγεθος της αντιλαϊκής λαίλαπας. Για το σκοπό αυτό, πέρα από το «διάλογο» για προαποφασισμένα μέτρα, επιστρατεύει τερατώδη ψέματα για να αποκρύψει τη βαρβαρότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ενώ προτάσσει την κατάθεση στη Βουλή των δήθεν φιλολαϊκών νομοσχεδίων, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει την απατηλή εικόνα περί «κοινωνικά ευαίσθητης» πολιτικής.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωναν χτες στελέχη της μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, είναι μέχρι το Πάσχα να έχει «κλείσει» Ασφαλιστικό και εκλογικό νόμο. Οπως επεξηγούσαν «η πιο δημιουργική περίοδος μιας κυβέρνησης είναι ο πρώτος χρόνος της δεύτερης θητείας της» και για αυτό θα επιταχύνουν τους ρυθμούς τους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυβερνητική Επιτροπή καθόρισε χτες το χρονοδιάγραμμα του νομοθετικού έργου για το αμέσως επόμενο διάστημα. Για επικοινωνιακούς λόγους θα προηγηθούν τα νομοσχέδια με τις «παροχές» - κοροϊδία και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν μια σειρά νομοσχέδια που τακτοποιούν διάφορες «εκκρεμότητες». Αύριο, πρώτη μέρα λειτουργίας της Βουλής, θα κατατεθούν τρία «προεκλογικά» νομοσχέδια, προκειμένου να καταδειχτεί ότι τάχα η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της. Πρόκειται για τα νομοσχέδια «καταπολέμησης» της φοροδιαφυγής, για την αύξηση των συντάξεων του Δημοσίου ...του 2007 και το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση του Δ΄ ΚΠΣ, που φυσικά αφορά τη μοιρασιά του νέου «πακέτου». Αργότερα θα κατατεθεί το (έτοιμο κατά τα άλλα) νομοσχέδιο για την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και ακολουθούν: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εκχώρηση της έρευνας και της τεχνολογίας στις επιχειρήσεις, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κύρωση σύμβασης της κατασκευής του (ιδιωτικού) αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, το νομοσχέδιο για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και για τα ειδικά χωροταξικά κ.ά.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση καταφεύγει στα τερατώδη ψέματα για να συγκαλύψει τη νέα φοροεπιδρομή, όπως αυτή απεικονίζεται στον προυπολογισμό του 2008. Χαρακτηριστικός είναι ο απίστευτος ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Εκείνο το οποίο προκύπτει είναι ότι αυτοί που πληρώνουν στον Προϋπολογισμό του 2008 είναι οι έχοντες και κατέχοντες. Απαλλάσσονται οι κοινωνικές τάξεις εκείνες που είναι αδύναμες και ενισχύονται μάλιστα», υποστήριξε ανερυθρίαστα ο Θ. Ρουσόπουλος.

Παιχνίδια με εκλογικό νόμο

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιμένει να κρατά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το καλπονοθευτικότερον. Η βασική αλλαγή, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών, αφορά την αύξηση του «μπόνους» στο πρώτο κόμμα στις 50 έδρες από 40 που είναι σήμερα, στο όνομα της «ισχυρής διακυβέρνησης». Παράλληλα, ενισχύονται οι φωνές για σπάσιμο μεγάλων περιφερειών όπως της Β' Αθηνών. Ανοικτά υπέρ τάχθηκε χτες ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ: «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν τρεις εκλογικές περιφέρειες οι οποίες να αντικαταστήσουν τη μεγάλη Β΄ Αθήνας», είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Παράλληλα σύνδεσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την ψήφο των απόδημων Ελλήνων: «Οταν θα κουβεντιάσουμε τον εκλογικό νόμο θα μιλήσουμε για όλα. Οπως θα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς θα ψηφίζουν οι απόδημοι Ελληνες που είναι επίσης εξίσου σημαντικό ζήτημα», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε να διαψεύσει τα περί διάσπασης των μεγάλων περιφερειών: «Για τις περιφέρειες που λέτε ακούω και εγώ μια φιλολογία. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοια σκέψη στην κυβέρνηση», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ