Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΙΝΤΛ»
Ζωσμένο με κάμερες

Στην παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία κυκλώματος οπτικοακουστικής παρακολούθησης στο σούπερ - μάρκετ «LIDL» («ΛΙΝΤΛ») στη Ν. Φιλαδέλφεια προχώρησε η εταιρία «LIDL HELLAS & ΣΙΑ», όπως καταγγέλλει με επιστολή του προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η επιστολή κοινοποιείται στη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από περιοδεία συνδικαλιστών του συλλόγου στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν: Κάμερες εγκαταστημένες και ενσωματωμένες στην οροφή του ισογείου καταστήματος. Επίσης κάμερες εγκαταστημένες και ενσωματωμένες στην οροφή του ισογείου, πάνω ακριβώς από τα ταμεία. Οι τερματικές οθόνες από τις οποίες γίνεται η παρακολούθηση βρίσκονται στο γραφείο του διευθυντή, πίσω από την αποθήκη. Οπως τονίζει ο σύλλογος, εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι υπάρχουν κάμερες και στην αποθήκη του καταστήματος, αλλά δεν επετράπη η είσοδος στους συνδικαλιστές.

Ο Σύλλογος θεωρεί ότι η παρακολούθηση εργαζομένων και πελατών προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά τους. «Είναι προφανές - τονίζει - ότι η εργοδοσία έχει ως κύριο στόχο την ασφυκτική παρακολούθηση και τρομοκράτηση των εργαζομένων, όπως και την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ