Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Η ... σύσφιξη του κοινωνικού ιστού το φάρμακο!

Πρόταση του υπουργού Εσωτερικών στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ

Τη «δραστική σύσφιξη του κοινωνικού ιστού» σαν μέτρο αντιμετώπισης της λεγόμενης τρομοκρατίας, πρότεινε προχτές, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος. Πρόσθεσε δε πως στην αντιμετώπισή της συμβάλλει και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των οργάνων της ΕΕ, όσο και μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ.

Ο Π. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι «οι τρομοκράτες και η τρομοκρατία ευνοούνται από τη χαλαρότητα του κοινωνικού ιστού και κυρίως από το γεγονός της έλλειψης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της καθημερινής επικοινωνίας των ανθρώπων, ιδίως όταν αυτοί ζουν στην ίδια γειτονιά ή και στην ίδια στέγη». Κι επειδή σήμερα, κατά τον υπουργό, οι πολίτες επιζητούν τη ...συνεργασία με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, πρότεινε «ν' αξιοποιήσουμε τα αστυνομικά τμήματα στις γειτονιές - και ιδίως στις πιο υποβαθμισμένες - και τις πεζές περιπολίες». Πρόσθεσε δε πως πρέπει «να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες που μπορεί ν' αναπτύξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις κοινωνικές δομές και δραστηριότητές της, για να συμπαρασταθεί στους πολίτες, να τους φέρει σε καθημερινή επαφή και να συσφίξει έτσι δραστικά τον κοινωνικό ιστό».

Ετσι, οι μηχανισμοί του κράτους θα συντονίζονται καλύτερα στο έργο της καταστολής, άλλοτε χρησιμοποιώντας σκληρές μεθόδους και άλλοτε πιο «μαλακές». Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί, άλλωστε, η διασύνδεση της Ελληνικής Αστυνομίας με τα υπόλοιπα τμήματα του κρατικού μηχανισμού, αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να λειτουργήσουν «συμπληρωματικά». Βασικός σκοπός είναι η επιβολή της τάξης και της ασφάλειας της κατεστημένης τάξης.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου συζητήθηκε η οργάνωση της δύναμης εκείνης που θα είναι ειδικά επιφορτισμένη με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και την «αντιμετώπιση» των χιλιάδων εξαθλιωμένων της παγκοσμιοποίησης που συνωθούνται στα σύνορα της ΕΕ, για να ξεφύγουν από την αθλιότητα και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ