Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
Οι κομμουνιστές στη μάχη...

Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη μάχη κατά των αναζωπυρώσεων (στο πυροφυλάκιο της Καισαριανής)
Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη μάχη κατά των αναζωπυρώσεων (στο πυροφυλάκιο της Καισαριανής)
Χιλιάδες μέλη, στελέχη και οπαδοί του Κόμματος, Κνίτες και Κνίτισσες, έσπευσαν να συνδράμουν στη μάχη κατά των πυρκαγιών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, βοηθώντας και στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών τους στους ανθρώπους.

Μάχη με τις φλόγες, έδιναν όλες αυτές τις μέρες οι κομμουνιστές στην Πελοπόννησο. Στην Ηλεία, σε κάθε δήμο, πόλη και χωριό, οι κομμουνιστές έχουν διαταχθεί στην υπηρεσία των δυνάμεων πυρόσβεσης και των νομαρχιών. Είναι ενδεικτικό ότι στο Δήμο Φολόης, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ και το ταξικό Συνδικάτο των Οικοδόμων, μετέφεραν φαρμακευτική βοήθεια - όπως, φάρμακα, αναπνευστικές μάσκες κλπ. - στους κατοίκους που μάχονται με τις φλόγες.

Αντίστοιχα, στους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, το σύνολο των κομματικών δυνάμεων, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Στην Αρκαδία, συμμετέχουν στην περιφρούρηση, σε σημεία που υποδείχτηκαν από την Πυροσβεστική και τη Νομαρχία. Στη Λακωνία, περιφρουρούν και βοηθούν στην κατάσβεση, στους δήμους Κροκεών και Οινούντος. Στη Μεσσηνία, έδωσαν μάχη με τις φλόγες, μαζί με τους πυροσβέστες και άλλους εθελοντές.

Στην Αθήνα, ο Υμηττός, η Πεντέλη, ο Καρέας, το Ορος Αιγάλεω, το Ποικίλο Ορος και πολλά άλση και πάρκα του οικιστικού ιστού, περιφρουρήθηκαν από κομμουνιστές και κομμουνίστριες, μαζί με άλλους εθελοντές, πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες. Η προχτεσινή απόπειρα εμπρησμού στη Γλυφάδα, εντοπίστηκε και από μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που, εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή. Αμέσως, ρίχτηκαν στη μάχη, ειδοποιώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, οι οποίοι και έθεσαν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο. Αλλά και στη χτεσινή φωτιά του Χολαργού, οι δυνάμεις του Κόμματος, ενίσχυσαν το έργο της πυρόσβεσης.

Στην Εύβοια, στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, οι κομματικές δυνάμεις τέθηκαν απ' την πρώτη στιγμή στη διάθεση των αρχών, ενίσχυσαν το έργο της κατάσβεσης και περιφρουρώντας δάση, άλση και περιαστικό πράσινο, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονταν από τις φωτιές.

Στη διάθεση των τοπικών αρχών, των πυροσβεστικών δυνάμεων και των δασικών υπηρεσιών, τέθηκαν κλιμάκια της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, από το Σάββατο το πρωί, στο Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στην Αρτέμιδα, στα Μέγαρα, στην Ελευσίνα, στο Μενίδι, στο Κορωπί, σε Πάρνηθα, Καραούλι κ.α.

Σε παγκινητοποίηση βρίσκονται και οι δυνάμεις της ΚΟ Πειραιά με περιπολίες στα νησιά και σε όλες τις δασικές εκτάσεις όπως π.χ. στο άλσος Δεξαμενής, στο λόφο Βώκου και το όρος Αιγάλεω στο Δήμο Νίκαιας, όπου ο δήμος έχει σε πλήρη ετοιμότητα το μηχανισμό του με περιπολίες από φύλακες, υδροφόρες, νεολαία και προσκόπους.

Σε ετοιμότητα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και στην Κρήτη, οι οργανωμένες δυνάμεις των Κομματικών Οργανώσεων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση και αποφυγή εμπρηστικών ενεργειών και στο νησί.

Κλιμάκια του ΚΚΕ με υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε δήμους και περιοχές της Ηπείρου καλώντας το λαό σε επαγρύπνηση και άμεση δράση μαζί με τους κομμουνιστές και τους κνίτες, για την περιφρούρηση του πλούσιου δασικού πλούτου, ενώ βρέθηκαν και στην κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή.

Κλιμάκια των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη και στους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη των ΚΟ, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μετά το κάλεσμα του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, ενημέρωσαν τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες, τους Δήμους, τα Συντονιστικά Νομαρχιακά Οργανα (ΣΝΟ) και τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες πως οι κομματικές δυνάμεις εντάσσονται στο σχεδιασμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ μπήκαν μπροστά στις προσπάθειες για την περιφρούρηση, για την ενίσχυση της προστασίας του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, συνέβαλαν και στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και τον Εβρο.

Παράλληλα οι Κομματικές Οργανώσεις πραγματοποίησαν επαφές με εργατικά σωματεία, με συλλόγους γυναικών και μαζικούς φορείς και τους κάλεσαν να μπουν ενεργά στην προσπάθεια ενίσχυσης της δασοπροστασίας.

Στη Σάμο, ξέσπασε πυρκαγιά στη Χώρα, την οποία έσβησαν κάτοικοι και μέλη του Κόμματος, πριν αυτή πάρει διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ