Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια συγκάλυψης της δασοκτόνας πολιτικής του

Περίσσεψε η υποκρισία στο χτεσινοβραδινό διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου

Με μοναδικό στόχο να σφετεριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια και ταυτόχρονα να συγκαλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη δασοκτόνα πολιτική που άσκησε επί των κυβερνητικών του ημερών, εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του χτες το βράδυ μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη διαχρονική εμπρηστική πολιτική του δικομματισμού που στο όνομα της κερδοσκοπίας, εμπορευματοποιεί τη γη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να τη μεταθέσει στη διακυβέρνηση της ΝΔ που ακολούθησε την ίδια πολιτική με τους προκατόχους της. Ο Γ. Παπανδρέου με το διάγγελμά του ανέφερε ότι η ΝΔ «προσφέρει το δημόσιο πλούτο στα άνομα συμφέροντα», προχώρησε στην «αλλαγή του άρθρου 24» και «νομιμοποιεί και προωθεί με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές αποφάσεις την υπερεκμετάλλευση των παραλιών και νησιών μας»... Εντελώς υποκριτικά ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να κρύψει ότι η πρώτη αναθεώρηση του «άρθρου 24» είχε πραγματοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που σε συνδυασμό με τους αντιδασικούς νόμους που ψήφισε, αποχαρακτήρισε εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων, τα οποία παρέδωσε στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου, μια πολιτική που με ευλάβεια συνεχίζει και η ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «ασύμμετρες ανοησίες» τις αναφορές των κυβερνητικών στελεχών περί «ασύμμετρων απειλών», προσθέτοντας ότι είναι «επικίνδυνες για τους θεσμούς», αφού «δημιουργούν νοσηρό κλίμα» που θυμίζει «άλλες εποχές». Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό «να δώσει στοιχεία που στοιχειοθετούν αυτές τις κατηγορίες» προσθέτοντας ότι «αν δεν καταθέσει τα στοιχεία, υπονομεύει τους θεσμούς της χώρας». «Αν δεν υπάρχουν στοιχεία», είπε ο Γ. Παπανδρέου, «αν δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες πληροφορίες», η «ασύμμετρη απειλή δεν είναι παρά ένα πρόσχημα για να καλύψει η κυβέρνηση τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της για την παράλυση του κράτους». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι «υπουργοί της» καλλιέργησαν ένα «κλίμα συνωμοσίας» κατηγορώντας «ευθέως το ΠΑΣΟΚ για εμπρησμούς».

Συγχρόνως ο Γ. Παπανδρέου αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να καρπωθεί για ψηφοθηρικούς σκοπούς την τεράστια και δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια από τις καταστροφές, ανέφερε ότι το κόμμα του θα «καταθέσει σχέδιο αποκατάστασης και κοινωνικής, οικονομικής, οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας», το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, θα «έχει στο επίκεντρο το περιβάλλον». Κρύβοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του προτείνει μια ανάπτυξη της χώρας που στηρίζεται στην εμπορευματοποίηση της γης και στην παροχή κινήτρων στο ιδιωτικό κεφάλαιο για επενδύσεις σε ορεινούς όγκους και παραλίες.

Εξάλλου χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, παρουσίασε στοιχεία τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο διαψεύδουν τις δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου περί μεγάλου αριθμού πυρκαγιών μέσα στο 2007, αφού όπως είπε τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός πυρκαγιών από αυτές που παρουσίασε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, μετά από χτεσινό αίτημά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ