Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
Σε ετοιμότητα οι Ενοπλες Δυνάμεις

Η ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, σε συνδυασμό με τα περί «ασύμμετρων απειλών» που είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας, δημιούργησε ερωτηματικά για το κατά πόσο αυτή η κινητοποίηση εντάσσεται στο νεοταξικό δόγμα περί «ασύμμετρων απειλών» που έχουν υιοθετήσει οι Ενοπλες Δυνάμεις. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το δόγμα αυτό, οι Ενοπλες Δυνάμεις προσανατολίζονται και σε ρόλους εσωτερικής ασφάλειας, όπως η τρομοκρατία και άλλες μορφές «απειλών».

Σύμφωνα, πάντως, με διαβεβαιώσεις πηγών από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η συγκεκριμένη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, αφορά μόνο στην πλήρη ετοιμότητα για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Γεγονός είναι ότι η συμμετοχή των μέσων που διαθέτουν οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι υποβαθμισμένη, πράγμα για το οποίο οι αρμόδιοι του υπουργείου Αμυνας λένε ότι δεν τους ζητήθηκε μεγαλύτερη συμβολή.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής προήδρευσε την Κυριακή σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με θέμα τις πυρκαγιές, στην οποία συμμετείχαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου. Στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν στη σύσκεψη αυτή, ανατέθηκε στον αρχηγό ΓΕΣ Δ. Βούλγαρη να μεταβεί στο Νομό Ηλίας για να είναι επιτόπου προκειμένου να συντονίζει τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης αποφασίστηκε ο Στρατός να συνδράμει εκτός από την κατάσβεση των πυρκαγιών, στον καθαρισμό του οδικού δικτύου, τις περιπολίες και την περιφρούρηση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org