Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Υποσχέσεις για λυόμενα και ανεπαρκή κρατική συνδρομή

Είναι προφανές ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οι πυρόπληκτοι των καμένων περιοχών πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ξαναστήσουν τα σπιτικά τους...

Eurokinissi

Είναι προφανές ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οι πυρόπληκτοι των καμένων περιοχών πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ξαναστήσουν τα σπιτικά τους...
Τα ίδια ανεπαρκή και συνήθη από την εποχή του ΠΑΣΟΚ μέτρα, που σε καμιά περίπτωση δεν αποκαθιστούν ούτε στο ελάχιστο τη ζημιά για όσους πυρόπληκτους έχασαν τα σπίτια τους, εξήγγειλε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε προχτές ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος:

  • Εχουν ήδη συσταθεί τα κλιμάκια μηχανικών και ξεκινούν την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν μόλις σταματήσουν οι πυρκαγιές. Επίσης θα καταγράψουν όλα τα κτίρια που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές και το μέγεθος των ζημιών.
  • Το ΥΠΕΧΩΔΕ θα αποστείλει και θα εγκαταστήσει λυόμενους οικίσκους των δύο και τριών δωματίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους χώρους που θα υποδείξουν. Οι οικίσκοι αυτοί θα είναι πλήρως οργανωμένοι και θα συνδεθούν άμεσα με ηλεκτρικό ρεύμα, αποχέτευση και ύδρευση. Το ΥΠΕΧΩΔΕ διαθέτει ήδη ορισμένους έτοιμους λυόμενους οικισμούς και η αποστολή τους μπορεί να αρχίσει άμεσα.
Για τα κτίσματα

Για την οικονομική συμμετοχή του κράτους στην αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, προβλέπονται τα παρακάτω:

  • Για κτίσματα που έχουν χρήση κατοικίας και έχουν καταστραφεί δίδονται 500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Για αποθήκες κάθε χρήσης 180 ευρώ ανά τ.μ.
  • Για πάσης φύσεως επισκευές κτιρίων που επλήγησαν μέχρι 300 ευρώ ανά τ.μ.

Τα ποσά αυτά είναι κατά το 1/3 δωρεάν κρατική αρωγή και κατά τα 2/3 άτοκο δάνειο, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη πότε θα είναι διαθέσιμα αυτά τα ποσά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ