Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προβοκάτορες κάνουν τον ... «Γερμανό»

Δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός: Είναι κοινοί συκοφάντες! Είναι προβοκάτορες! Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την τακτική της λάσπης εναντίον του ΚΚΕ, έχοντας ακροβολίσει μεγαλοστελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για να αναπαράγουν τις συκοφαντίες του Πάγκαλου. Χτες, είχε σειρά η ανακύκλωση της γνωστής λάσπης γύρω από την εξαγορά της «Γερμανός» από την «COSMOTE» και τη δήθεν «μη καθαρή» (!) στάση του ΚΚΕ στη Βουλή.

Το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια. Αυτοί που ξεπούλησαν το 67% του ΟΤΕ δεν έχουν κανένα ηθικό έρμα και καμία αναστολή να φτάσουν στο απόλυτο ψεύδος. Οι συκοφαντίες τους κατά του ΚΚΕ καταρρίπτονται με στοιχεία:

  • Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη στην αρμόδια επιτροπή, σε συζήτηση για την εξαγορά της «Γερμανός» από την «COSMOTE» (13/12/2006)

«Ο ΟΤΕ λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού που επιβάλλει η ΕΕ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και είναι ιδιωτικοποιημένος με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης, παρεμβαίνοντας στη Βουλή σε ακρόαση των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μιχ. Λιάπη, σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από την «CΟSMOΤΕ». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «η "CΟSMOΤΕ" εμποδίστηκε στην αρχή να αναπτυχθεί στην κινητή τηλεφωνία, σε όφελος των δύο άλλων ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε απαντήσεις από τους δύο υπουργούς για τις επενδύσεις του ΟΤΕ στο εξωτερικό και τόνισε ότι «η εξαγορά της εταιρείας "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" κινήθηκε σε αυτό το περιβάλλον αγοραπωλησιών, το οποίο καθορίζουν οι εξελίξεις του ανταγωνισμού που επιβάλλει η ΕΕ. Αυτές οι διαδικασίες, είπε, εξυπηρετούν κάθε φορά διάφορα συμφέροντα είτε γίνονται οι εξαγορές με υψηλό κόστος ή με χαμηλό και η μόνη λύση είναι ο ενιαίος δημόσιος φορέας τηλεπικοινωνιών» («Ριζοσπάστης», 14/12/2006).

  • Συνεδρίαση ΡΝΣΤ' της ολομέλειας της Βουλής (από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής, 22/6/2007), όπου η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη καταγγέλλει την εξαγορά της «Γερμανός» από την «COSMOTE»

Αντιγράφουμε από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής, (22/6/2007):

«Ελπίδα Παντελάκη: "Με την ευκαιρία της σημερινής Επερώτησης από το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς τομείς της απελευθέρωσης της κυβέρνησης και της νυν και της προηγούμενης (...) Ολα αυτά έχουν επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας» (...) «Ερχεται η κυβέρνηση και με μεγάλη άνεση λέει ότι η εξαγορά της "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" έχει εκτιμηθεί θετικά από την αγορά, τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποτέ δεν έδωσε μια πειστική εξήγηση. Για ποιο λόγο; Τι κάνετε; Από τη μια λέτε να αποκρατικοποιήσετε και δίνετε κομμάτια και από την άλλη αγοράζετε; Και εδώ δεν είναι μόνο το θέμα ότι στα πλαίσια της λογικής σας δώσατε λεφτά έτσι για χάρισμα, που δεν είναι δικά σας. Θα μπορούσατε με τα μισά χρήματα να φτιάξετε ένα καινούριο δίκτυο σαν αυτό που θέλετε να πάρετε εσείς. Αυτά λένε τα στοιχεία και οι ειδικοί. Αρα, εδώ υπάρχει και κάτι άλλο πονηρό, μυστικό (...)».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org