Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ναυπηγεία δικομματικής συμπαιγνίας

Η χτεσινή εμφάνιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δείχνει με τρόπο χαρακτηριστικό ότι το παιχνίδι της δικομματικής απάτης δεν έχει όρια θράσους. Εμφανίστηκε λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου να καταγγέλλει την πολιτική απολύσεων εργαζομένων που εφαρμόζει η διοίκηση των Ναυπηγείων κινδυνολογώντας και από πάνω λέγοντας ότι οι απολύσεις που σήμερα είναι 12, μπορεί να γίνουν και 300... Αυτό που δεν είπε όμως, είναι πως το Ναυπηγείο πουλήθηκε στους Γερμανούς το 2001 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην οποία ήταν και ο ίδιος υπουργός.

Αυτή είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, της άνευ όρων παράδοσης στο μεγάλο κεφάλαιο της οικονομικής ζωής του τόπου, στην οποία συμφωνούν και αλληλοσυμπληρώνονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε εδώ - είπε ο Γ. Παπανδρέου - για να στηρίξουμε, για να δράσουμε άμεσα». Προφανώς, όταν λέει «να δράσουμε» εννοεί παραπέρα παράδοση στα συμφέροντα των πολυεθνικών. Εξάλλου, έστειλε και προς αυτή την κατεύθυνση μήνυμα, διεκδικώντας από την κυβέρνηση για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας την καταβολή 200 εκατομμυρίων ευρώ για «δεδουλευμένες εργασίες». Το ποσό αυτό έχει παγώσει λόγω της γνωστής διαμάχης με τους Γερμανούς για την παράδοση ή μη του υποβρυχίου που... γέρνει.

Σε ποιους άραγε απευθύνεται; Ισως το δικαίωμα γι' αυτό το απύθμενο θράσος να το αντλεί και από μερίδα των εργαζομένων -χειροκροτητών στα Ναυπηγεία, οι οποίοι έχοντας προσδεθεί στο άρμα της χειραγώγησής τους είτε με τον ένα είτε με τον άλλο εταίρο του δικομματισμού, συνεχίζουν να επενδύουν της ζωή τους σε αυταπάτες. Το οδυνηρό αυτό θέατρο για τη ζωή των εργαζομένων πρέπει να σταματήσει. Μπορούν να το κάνουν με την ψήφο τους αποδυναμώνοντας τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ