Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι άλλη ανοχή στο δικομματισμό

Να μη δείξουν άλλη ανοχή στην πολιτική του δικομματισμού. Να καταδικάσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υλοποίησαν την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, αλλά και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τη στήριξαν. Στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν με κριτήριο την ίδια την πείρα τους, που στον ΟΤΕ είναι πλέον ιδιαίτερα πλούσια. Να ψηφίσουν ΚΚΕ έχοντας πίστη και αισιοδοξία στις δυνάμεις τους, στο δίκιο τους. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στους εργαζόμενους του ΟΤΕ στη Σταυρούπολη, ο Κώστας Αβραμόπουλος, Γραμματέας της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θύμισε στους εργαζόμενους τις επιλογές του δικομματισμού και των συνδικαλιστικών του εκπροσώπων, που οδήγησαν στη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων στον ΟΤΕ με αποτέλεσμα η νέα γενιά εργαζομένων να είναι καταδικασμένη στην ομηρία της εργασιακής ανασφάλειας.

Ξακαθάρισε πως η επίθεση θα ενταθεί το επόμενο διάστημα γιατί οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια, τα οποία για να αυξήσουν την κερδοφορία τους θα πολλαπλασιάσουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Ο Κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα. Σημείωσε όμως πως για να είναι αποτελεσματικός αυτός ο αγώνας θα πρέπει να είναι δεμένος με την πάλη για την αλλαγή συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ