Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9822

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κεντρικό ζήτημα το ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βάλουν τους λεγόμενους δημόσιους φορείς Υγείας στην τοπική κοινωνία υπό την αιγίδα και τον έλεγχο των ιδιωτών. Προωθούν τις ευέλικτες μορφές εργασίας με εργολαβίες, που θα αφορούν το σύνολο των εργαζομένων των νοσοκομείων. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει μόνο δημόσιο, με δωρεάν παροχές, ενιαίο σύστημα Υγείας, για όλες τις βαθμίδες. Καμία συνύπαρξη με επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία.


ΣΕΛ.  3

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ από τις καθαρές θέσεις του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Ενοχλούνται ιδιαίτερα από τη θέση που λέει ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, κινούνται με την ίδια στρατηγική, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητας των συνθημάτων. Ενοχλούνται και οι δύο γιατί θεωρούν ότι για τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δρόμος παρά να διαλέγουν ανάμεσα στους δύο...

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων από πού εκπορεύεται η νέα προβοκατόρικη επίθεση λάσπης από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι αποτελεί επεξεργασμένο επιτελικό σχέδιο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι αυτή η επίθεση γίνεται πριν τις εκλογές και παίρνει μάλιστα τα χαρακτηριστικά της προβοκάτσιας, ακριβώς γιατί δεν είναι επίθεση με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά επίθεση λάσπης. Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι υπάρχει μια θέση του ΚΚΕ που ενοχλεί και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και ας εμφανίζεται με γαλατική ευγένεια, και είναι η θέση που λέει ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, κινούνται με την ίδια στρατηγική, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητας συνθημάτων.


ΣΕΛ.  6

16ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με το ΚΚΕ μπροστά!

Με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων που γλέντησαν, αλλά και διαδήλωσαν, ολοκληρώθηκε το 16ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Νιάτα από όλη τη χώρα γέμισαν ζωντάνια την παραλία του Αϊ- Νικόλα στην Ανάβυσσο, πήραν μέρος στη μεγαλύτερη διαδήλωση που γνώρισε τα τελευταία χρόνια το Λαύριο, τίμησαν τους χιλιάδες αγωνιστές στη Μακρόνησο και έδωσαν υπόσχεση συνέχισης των αγώνων για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, στο πλευρό του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7   -   9


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δικομματικές ιδιωτικοποιήσεις

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποίησε την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και έβαλε τις βάσεις για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.


ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Προστασία» δασών αφού καούν

Οπως ακριβώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τις φωτιές στην Πεντέλη το 1995 και το 1998, έτσι και η ΝΔ τώρα, ανακοινώνει μέτρα που δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του κακού, δηλαδή την εμπορευματοποίηση της γης και του δασικού πλούτου.


ΣΕΛ.  13   -   14
ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Με ΜΑΤ κατά των ανέργων

Με επίθεση των ΜΑΤ απάντησαν κυβέρνηση και ΔΕΗ στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης που απέκλεισαν τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για πρόσληψη των ανέργων από την περιοχή.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ