Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δικαιολογούνται τα «αδικαιολόγητα»;

Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει χτες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, αποδίδοντας τα αίτια των πυρκαγιών, οι οποίες εκτός των καταστροφών προκάλεσαν και των θάνατο επτά ανθρώπων, «στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ούτε λόγος, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, η οποία παρά τη συγκινητικά μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, δεν ανταποκρίθηκε, για μια ακόμη φορά στις περιστάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε επίσης, να συσκοτίσει την πραγματικότητα, προβάλλοντας την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες της Μεσογείου. «Είναι, είπε ο Δ. Ρέππας, πραγματικά μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Θα έλεγε κανείς, ότι όλη η μεσογειακή Ευρώπη αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Στην πατρίδα μας η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ο Δ. Ρέππας σε άλλο σημείο των δηλώσεών του εξέφρασε υποψίες ότι οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμών και σημείωσε πως διεξάγονται σχετικές έρευνες.

Δικαιολογώντας την κατάσταση, ο Δ. Ρέππας επισήμανε «ότι φέτος αντιμετωπίζουμε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες. Εχουμε ισχυρούς ανέμους σε μια παρατεταμένη περίοδο. Ανεμοι που αλλάζουν κατεύθυνση και η αλλαγή αυτή της κατεύθυνσης προκαλεί προβλήματα, όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ευνοεί τις αναζωπυρώσεις, την εξάπλωση των μετώπων της πυρκαγιάς. Η προσπάθεια, κατέληξε ο Δ. Ρέππας, την οποία κατέβαλε η πολιτεία είναι καλύτερη, παρά ποτέ, τόσο από την άποψη του εξοπλισμού, όσο και από τη διάθεση ανθρώπινων δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης να αναθέσει το έργο της δασοπυρόσβεσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. «Δεν πιστεύω, είπε, ότι ευθύνεται το νομικό πλαίσιο που ψηφίσαμε και με βάση το οποίο το Πυροσβεστικό Σώμα αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες, κατά κύριο λόγο, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ισα ίσα, θεωρούμε ότι όπως γίνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, αυτή είναι η σωστή πολιτική επιλογή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυρκαγιές σε Τζιά και Αίγινα(2020-08-04 00:00:00.0)
Φταίνε οι «πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες»!(2007-06-30 00:00:00.0)
Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα(2002-01-04 00:00:00.0)
Πυρκαγιά - χαστούκι στην «κρατική ετοιμότητα»(2001-06-06 00:00:00.0)
Μοναδικό της μέλημα να βγει αλώβητη(2000-07-15 00:00:00.0)
Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα(2000-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ