Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
«Ολυμπιακές» σκοπιμότητες και υποκρισία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την επίσκεψη και τις ανακοινώσεις του κλιμακίου της ΔΟΕ

Το σκηνικό της εξαπάτησης του ελληνικού λαού που στήνεται αυτή τη φορά με αφορμή την επίσκεψη των αξιωματούχων της ΔΟΕ, καταγγέλλει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Οι νέες δηλώσεις - ικανοποίησης αυτή τη φορά - του αξιωματούχου της ΔΟΕ, αποκαλύπτουν το σκηνικό της εξαπάτησης του λαού, που στήθηκε πριν από 100 μέρες, με μοναδικό σκοπό να υλοποιηθούν χωρίς αντιδράσεις μέτρα που ενδιαφέρουν πρωτίστως το αθλητικό/πολιτικό/οικονομικό λόμπι της ηγεσίας της ΔΟΕ και τους πολυεθνικούς κολοσσούς/χορηγούς της.

Η πριν από 100 μέρες κρίσιμη κατάσταση, άλλαξε άρδην και μεταβλήθηκε σε "θετική πορεία" και "εντυπωσιακή πρόοδο" όταν η κυβέρνηση πήρε τα παρακάτω μέτρα:

  • Μέσω των «μνημονίων συναντίληψης και συνεργασίας» υπέταξε τον κρατικό μηχανισμό στην Ανώνυμη Εταιρία που φέρει τον τίτλο «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων» τη διοίκηση της οποίας φρόντισε να διαμορφώσει σύμφωνα με τις επιθυμίες της ΔΟΕ.
  • Περιόρισε ακόμη περισσότερο τον έλεγχο των οικονομικών πράξεων της Οργανωτικής Επιτροπής.
  • Παραχώρησε πρόσθετα - των ήδη ισχυόντων - οικονομικά προνόμια στους διεθνείς και ντόπιους χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Απαγόρεψε μαζί με την εμπορική και την πολιτική διαφήμιση παντός τύπου και μορφής στις περιοχές διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων κάνοντας ένα επιπλέον βήμα στα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος στα οποία προστίθεται και η πρόσφατη συζήτηση για απαγόρευση των πορειών στο κέντρο της Αθήνας.
  • Παρείχε στη ΔΟΕ πρωθυπουργική εγγύηση ότι το υπερτριπλασιασμένο, σε σχέση με το αρχικό, κόστος των Αγώνων θα επωμιστεί ο λαός μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και του Γ' ΚΠΣ, ενώ τα κέρδη θα εισρεύσουν στα ταμεία της πλουτοκρατίας μέσω των χορηγικών προγραμμάτων, των εισιτηρίων, της εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων, των προμηθειών, των μελετών και των έργων.
  • Παρείχε μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων την απαραίτητη κάλυψη για δυνατότητα ανάμειξης εκπροσώπων ξένων μυστικών υπηρεσιών που θα φέρνουν τον τίτλο του εμπειρογνώμονα στο πρόγραμμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μόνο θυμηδία προκαλεί η ικανοποίηση του αξιωματούχου της ΔΟΕ από τη διαπίστωση ότι το 70% των εγκαταστάσεων είναι ήδη έτοιμο. Ποσοστό το οποίο δε μεταβλήθηκε καθόλου στις 100 μέρες που πέρασαν.

Φαίνεται το μέγεθος της υποκρισίας και της σκοπιμότητας.

Για τις επιπτώσεις όμως, στο πολύπαθο περιβάλλον της Αθήνας και της Αττικής και στους ελεύθερους χώρους που το υπόλοιπο 30% θα επιφέρει, ο αξιωματούχος της ΔΟΕ δε γνωρίζει τίποτα. Αλλωστε δε ζει σ' αυτή την πόλη.

Ο λαός όμως, που ζει σε αυτή την πόλη, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Μαζί με τα μέτωπα πάλης που ανοίγει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του για εργασία, υγεία, ασφάλιση, παιδεία, εντάσσει και το μέτωπο πάλης για την υπεράσπιση της φυσικής κληρονομιάς και των ελεύθερων χώρων από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κερδοσκοπία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ