Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Πάλι ο λαός καλείται να πληρώσει

Την απόφαση της κυβέρνησης να πληρώσει από τον κρατικό προϋπολογισμό τους τόκους για τα δομημένα ομόλογα, σχολίασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Κομοτηνή:

«Υπάρχει διάσταση απενοχοποίησης, συγκάλυψης και κοροϊδίας σ' αυτήν την απόφαση», είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Και πρόσθεσε: «Πάλι ο λαός καλείται να πληρώσει. Αυτό είναι το πρόβλημα. Από την τσέπη του θα τα πληρώσει ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός οικονομικών; Θα τα κόψουν πάλι από τις λαϊκές ανάγκες. Εμείς λέμε να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Χρηματιστηριακές εταιρείες, τράπεζες, όποιοι φταίνε. Αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος δε θα το έκανε η ΝΔ, είμαστε βέβαιοι.

Από την άλλη μεριά, θέλω να υπογραμμίσω το εξής: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τι ζητούσε από την κυβέρνηση; Να επιστραφούν τα λεφτά από το κακό ομόλογο. Εμείς βάζουμε το ζήτημα ότι πρέπει να υπάρχει επιστροφή όλων των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία από το 1950 και μετά. Το ΠΑΣΟΚ όμως δε θέλει, γιατί έχει κι αυτό ενοχές. Ξεχωρίζει μόνο την υπαρκτή ευθύνη της ΝΔ και δίνει τη δυνατότητα στη ΝΔ να δημαγωγήσει. Ετσι μπερδεύουν τα πράγματα. Ο ένας βλέπει την καμπούρα του άλλου. Αυτός είναι ο δικομματισμός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ