Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παροχές - ψίχουλα με ... ορίζοντα τετραετίας

Τις ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις και τις παροχές ψίχουλα στα λαϊκά στρώματα με ...ορίζοντα τετραετίας, επέλεξε ο Γ. Παπανδρέου, για να κρύψει τον κεντρικό πολιτικό στόχο του ΠΑΣΟΚ ότι οι «φιλολαϊκές κορόνες» θα χρησιμοποιηθούν σαν δόλωμα για να προωθηθούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, που από κοινού στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Κόρινθο, ...δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ αν γίνει κυβέρνηση θα «προχωρήσει σε αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων». Βέβαια, την ίδια στιγμή στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ οι μόνοι που μπορεί να αισθάνονται σίγουροι για τις δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου είναι οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης, αφού παροχές, κίνητρα και φοροαπαλλαγές προσφέρονται απλόχερα μόνο σ' αυτούς. Οι «δεσμεύσεις» του Γ. Παπανδρέου για «καινούριο μοντέλο ανάπτυξης», για προώθηση «αλλαγών στην παιδεία», για τη δημιουργία ενός «νέου ΕΣΥ» κινούνται όλες στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης και της επέκτασης των «συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα»...

Με την ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου φρόντισε να οξύνει και τη δικομματική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα των δομημένων ομολόγων, αφού η «Χαριλάου Τρικούπη» έχει επιλέξει να πορευτεί με κεντρικό πεδίο κόντρας με την κυβέρνηση το θέμα του σκανδάλου των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η «συνέχιση της συγκάλυψης δημιουργεί επιπλέον βαρύτατες πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες, οι οποίες θα αποδοθούν» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπεύδει «να συνδράμει το συνένοχό της στο έγκλημα, την JP Morgan». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν και θα πληρώσουν. Ολοι. Και οι υπουργοί και οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ