Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9799

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Καταγγελία της υποκρισίας ενάντια στην Κούβα

Την υποκρισία και τα δυο μέτρα και σταθμά, με τα οποία τα όργανα του ΟΗΕ αντιμετωπίζουν την Κούβα, κατήγγειλε χτες εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) ο γενικός γραμματέας της, Γιώργος Μαυρίκος, παρεμβαίνοντας στις εργασίες της 5ης συνεδρίας του Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


ΣΕΛ.  15

Προκαλεί με το «ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ» της λεγόμενης αμερικανικής βοήθειας...

ΚΚΕ: Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της δικαιολογημένα νιώθουν ευεργετημένοι από τον εγγλέζικο και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Οσο και αν προσπάθησαν και προσπαθούν, ο ελληνικός λαός, που πέρασε τα πάνδεινα από αυτούς, έχει και συγκεντρώνει πείρα. Αυτήν φοβούνται

  • Οσο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, άλλο τόσο αποκαλυπτικές είναι για το ρόλο του «σχεδίου Μάρσαλ» και τη λεγόμενη αμερικανική βοήθεια.
  • Είναι αλήθεια ότι χωρίς την αμερικανική στρατιωτική και οικονομική στήριξη, τα κόμματα της ελληνικής πλουτοκρατίας δεν μπορούσαν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό. Αυτόν το ρόλο είχαν και έχουν οι κάθε είδους ιμπεριαλιστικές βοήθειες και προγράμματα.
  • Ο Ν. Μπερνς δικαιολογημένα συνεχάρη τους κυρίους Μητσοτάκη και Σημίτη, που ήρθαν σε σύγκρουση με τα αισθήματα του ελληνικού λαού, για να στηρίξουν τις επεμβάσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ.
  • Δεν προξενεί εντύπωση που οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απέφυγαν οποιαδήποτε δήλωση μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Ν. Μπερνς. Δείχνει και αυτό κάτι, προπάντων την ταύτιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

ΣΕΛ.  7

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ»
Διπλό έγκλημα κατά περιβάλλοντος - πολιτισμού

Το πρωτόκολλο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» δρομολογεί τη διάπραξη ενός νέου διπλού εγκλήματος σε βάρος του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Η κυβέρνηση παραδίδει στο ίδρυμα Νιάρχου μια έκταση που αξίζει δισεκατομμύρια, ανεκτίμητης περιβαλλοντικής αξίας και του εκχωρεί τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας την πολιτική της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας και τομέων πολιτισμού στο κεφάλαιο, όπως έγινε και με το Μέγαρο Μουσικής του Ιδρύματος Λαμπράκη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν, ο παλιός Ιππόδρομος και το Φαληρικό Δέλτα πρέπει να γίνουν χώρος πράσινου και αναψυχής χωρίς να εκχωρηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο σε ιδιώτες.


ΣΕΛ.  9

ΜΕGΑλος αντικομμουνισμός

Οτι είναι συνεπείς στην εργολαβία προβολής και στήριξης της πλουτοκρατίας, αυτό είναι ολοφάνερο. Αλλά ας μην παριστάνουν τους υπηρέτες της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, όταν συνειδητά και χυδαία επιχειρούν να χλευάσουν τις θέσεις του ΚΚΕ. Ο λόγος για τους παρουσιαστές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ. Χτες, με αφορμή την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τα λεγόμενα του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με το «Σχέδιο Μάρσαλ», επιδόθηκαν σε ειρωνείες και απαξιωτικά σχόλια για το ΚΚΕ και για ιστορικές στιγμές των αγώνων του ελληνικού λαού. Οπως η ειρωνεία τους για τον αγώνα του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, στον οποίο ώθησε η βρώμικη πλουτοκρατία που αυτοί υπηρετούν, μαζί με τα τότε κόμματά της, της Δεξιάς και του Κέντρου, ή τη δολοφονία του λαϊκού ήρωα Ν. Μπελογιάννη από την κυβέρνηση Πλαστήρα, δηλαδή του μακρινού προγόνου του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Αξιος ο μισθός τους, αλλά είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως είναι ικανοί να απαξιώσουν το ΚΚΕ στη συνείδηση του λαού.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ