Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9797

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να στεριώσουμε και να δυναμώσουμε παντού το ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε χτες η κεντρική σύσκεψη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Το επόμενο Σαββατοκύριακο η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή 650 αντιπροσώπων. Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα ένα οδοιπορικό σε κορυφαίους σταθμούς από την εννιάχρονη πορεία του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ για τους φτωχομεσαίους αγρότες

Στις εκλογές να εκφραστεί ένα δυναμικό ρεύμα καταδίκης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ

Το αγροτικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αφορά την εργατική τάξη, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Είναι μια από τις αιτίες της επιδείνωσης της θέσης της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων. Εχει γενικότερες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή, στο περιβάλλον. Αυτά αναδείχτηκαν στην πανθεσσαλική συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με θέμα «Το αγροτικό πρόβλημα, οι συνέπειές του στη Θεσσαλία και οι θέσεις του ΚΚΕ», όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα το εργατικό κίνημα να κάνει και δική του υπόθεση τα προβλήματα των φτωχομεσαίων αγροτών. Η πολιτική της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ, συναποφασισμένη από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, με βάση τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ, του ΠΟΕ και των μονοπωλίων, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γιατί οδηγεί στη συγκέντρωση του κεφαλαίου στην αγροτική παραγωγή, στη μείωση του εισοδήματός της, στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.


ΣΕΛ.  5   -   8


«ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Αύριο τα εγκαίνια

Το Επιμορφωτικό Κέντρο «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», που θα λειτουργεί στο σπίτι όπου ζούσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, εγκαινιάζεται αύριο Δευτέρα, στις 8 το βράδυ. Είσοδος με προσκλήσεις.


ΣΕΛ.  3
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
Συνάντηση στα μονοπάτια του αγώνα

Ο μονάκριβος σύντροφος - ο ποιητής του αγώνα μας - ήταν προχτές το βράδυ εκεί - ανάμεσά μας... Φωλιασμένος στις καρδιές μας, στις ανάγκες μας, στα οράματά μας. Στο πλημμυρισμένο γήπεδο του Απόλλωνα, στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16
ΜΠΟΥΣ - ΜΠΕΡΝΣ
Εξω οι φονιάδες των λαών

Αλβανία και Βουλγαρία είναι οι σημερινοί σταθμοί του Αμερικανού Προέδρου, που φτάνει στην περιοχή μαζί με τους 2.500 πεζοναύτες για τις 3 αμερικανικές βάσεις στη Βουλγαρία. Από χτες, στη χώρα μας και ο Μπερνς για αγωγούς και εξοπλιστικά.


ΣΕΛ.  22  -  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ