Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο γκάλοπ νέα «μηνύματα»...

«Ανετη επικράτηση» της ΝΔ και προβάδισμα 4 μονάδων προβλέπει «φρέσκια» δημοσκόπηση, ενώ άλλες δημοσκοπήσεις λίγα 24ωρα νωρίτερα είχαν κλείσει την ψαλίδα στη μία μονάδα και «έβλεπαν» εκλογές-«ντέρμπι» και «θρίλερ»...

Το τελευταίο γκάλοπ είναι το μηνιαίο Βαρόμετρο της VPRC για το «Σκάι», το οποίο στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται με τέσσερις μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 43% (έναντι 42% το Μάη) και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 39% (39,5), ΚΚΕ 7% (6,5%), ΣΥΝ 4,5% (5%) και ΛΑΟΣ 4% (3,5%). Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 61% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κέρδιζε τις εκλογές εάν γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή και μόνο το 18% το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η διαφορά υπέρ της σημερινής κυβέρνησης θα είναι μικρή έναντι του ΠΑΣΟΚ, καθώς μόνο το 9% εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει άνετα τις εκλογές.

Επίσης 6 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν μία κυβέρνηση συνεργασίας περισσότερων κομμάτων, ενώ η πλειοψηφία (46%) επιμένει στη διεξαγωγή εκλογών το Μάρτη του 2008. Σε ό,τι αφορά στην περιβόητη καταλληλότητα του πρωθυπουργού, ο Κ. Καραμανλής συγκεντρώνει το 49% των απαντήσεων με τον Γ. Παπανδρέου να περιορίζεται στο 26%.

Για την υπόθεση των ομολόγων, 43% πιστεύει ότι την ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Ωστόσο, στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση ευθύνεται για τη διαφθορά σήμερα», 34% απαντά το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ