Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκλογολογικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ...του «πότε» το εξαντλήσαμε. Μετά και τη δήλωση Μητσοτάκη για εκλογές το φθινόπωρο, η εκλογολογία έφθασε στο «φόρτε» της κι αναρωτιέται κανείς τι περισσότερο υπάρχει να ειπωθεί.

Μόνο που για το τι διακυβεύεται στις επικείμενες εκλογές - όποτε κι αν γίνουν - επιμελώς ...δεν ασχολείται κανείς στα τηλεοπτικά παράθυρα και στους «κύκλους» των πολιτικών αναλυτών.

Εκεί, βλέπετε, ...ζορίζει το πράγμα. Γιατί αν εξαιρέσει τις ανόητες αψιμαχίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ περί διαφάνειας είναι ίσως δυσκολότερο από ποτέ να βρεθούν διαφορές πολιτικών επιλογών.

Φυσικά, μια ουσιαστική συζήτηση δεν μπορεί να βρεθεί ούτε στις ...προβλέψεις επιπέδου «γραφείου στοιχημάτων» για το πόσα κόμματα θα έχει η επόμενη Βουλή. Μόνο που αυτοί που αναπαράγουν την κατάσταση ακριβώς αυτό προσπαθούν να αποφύγουν.

Κατά τα άλλα, υπάρχει ...σεβασμός στη γνώμη του ελληνικού λαού.

ΣΥΜΦΩΝΑ με πανευρωπαϊκή έρευνα - διαβάζουμε - το 49% των Ελλήνων φοβάται ότι πιθανόν θα πέσει θύμα ληστείας, κι αυτό - ερμηνεύουν κάποιοι - είναι δείγμα φοβίας απέναντι στην εγκληματικότητα. Κάνουν, όμως, λάθος.

Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι πως το 51% των Ελλήνων είναι ...απολύτως βέβαιοι ότι θα πέσουν θύμα ληστείας και δεν έχουν στο μυαλό τους τους μικροκακοποιούς.

Αλλωστε, σε μια χώρα όπου υπάρχουν η Εφορία, οι ΔΕΚΟ, ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας, μια ανεξέλεγκτη και «απελευθερωμένη» αγορά και, φυσικά, οι Τράπεζες, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πέσεις θύμα κλοπής.

Το μόνο για το οποίο μπορείς να αναρωτιέσαι, είναι το ...ποιος θα σε κλέψει πρώτος και πόσα θα σου πάρει.

Αυτά, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα περίφημα ...δομημένα και αδόμητα ομόλογα. Εκεί πια, η κλοπή παίρνει γιγάντιες διαστάσεις και στα ποσά και στο χρόνο. Δεκαετίες κλέβουν τις εισφορές μας και σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για την κορυφή του παγόβουνου.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ