Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κατηγορίες οπισθοδρομικών

Η επίθεση στο ΚΚΕ, από αρθρογράφους διαφόρων τάχα «προoδευτικών» ΜΜΕ, όπως και των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Η προσφιλής ταχτική τους, να προβάλλουν την αντίθεση «συντήρηση - πρόοδος», από τη σκοπιά της στήριξης των κυβερνητικών επιδιώξεων του «προοδευτικού» ΠΑΣΟΚ, που «φοράει την προβιά» του εκφραστή των λαϊκών συμφερόντων, προσπαθώντας να κρύψει τον πραγματικό του ρόλο στα λαϊκά στρώματα. Και που όποιος δε δρα έτσι που να ενισχύει τις επιδιώξεις του, είναι εχθρός του και οπισθοδρομικός. Απ' αυτή τη σκοπιά και επειδή το ΚΚΕ δεν μπορούν να το «βάλουν στο χέρι», επειδή αντιπαλεύει την ταξική υπέρ του κεφαλαίου πολιτική, αναδείχνει τους πολιτικούς φορείς της, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα αναχώματά τους, καλώντας τις λαϊκές δυνάμεις να φύγουν απ' αυτά τα κόμματα και να πάνε όχι οπουδήποτε σε άλλα κόμματα αλλά στο ΚΚΕ, του προσάπτουν τη ρετσινιά του «οπισθοδρομικού». Βεβαίως το να κατηγορούν το ΚΚΕ για «οπισθοδρόμηση», επειδή δε χαρίζεται και δεν παίζει στα παιχνίδια του «αντιδεξιού» μπλοκ, ε, αυτό θυμίζει το στο «σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».

Αλλά είναι «οπισθοδρόμηση», να λέει το ΚΚΕ ότι πρέπει να ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων από το λαό, για μισθούς και συντάξεις, που να μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα; «Οπισθοδρόμηση» είναι να καλεί τον λαό να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια; «Οπισθοδρόμηση» είναι να παλεύει για υποδομές που θα βελτιώνουν τη ζωή του, που δε θα πνίγεται σε κάθε νεροποντή και δε θα καίγεται με κάθε πυρκαγιά, να μην πληρώνει χαράτσια για να διαβαίνει τους δρόμους, για να πάει να κάνει ένα μπάνιο η οικογένεια; «Οπισθοδρόμηση» είναι να λες θαρρετά στον κόσμο ότι μόνο σε ρήξη με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια μπορεί να υπάρξουν ριζικές αλλαγές;

Πάει πολύ να εγκαλούν το ΚΚΕ, γιατί θέλει να βγει η ζωή μας από το «σφιχτό κορσέ» του... εφικτού, όπου ο παραγόμενος πλούτος από το λαό καταλήγει στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας και αυτός αγκομαχάει για να τα φέρει βόλτα. Ε, όχι λοιπόν. Πραγματική οπισθοδρόμηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί του στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες υπέγραψαν «αύξηση» της τάξης των 77 λεπτών τη μέρα στο μεροκάματο. Οπισθοδρόμηση είναι ότι συνέβαλαν στην κατακρεούργηση των κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οπισθοδρόμηση είναι ότι δίνουν τη δημόσια γη, τα δάση, το νερό, την ενέργεια, την Παιδεία, και την Υγεία στους επιχειρηματίες.

Στους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ και συνεχίζει την επίθεση. Και οι δύο είναι υπηρέτες του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών του ενώσεων (ΕΕ και ΝΑΤΟ). Αυτή είναι η πραγματική οπισθοδρόμηση για τον λαό και όχι η πάλη για την ανατροπή του σημερινού αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων με ουσιαστική ενίσχυση της μόνης πολιτικής δύναμης που παλεύει καθημερινά με συνέπεια κατά της πολιτικής του κεφαλαίου. Να τιμωρήσει λοιπόν ο λαός την πλουτοκρατία και τα κόμματά της εμποδίζοντας τη δικομματική εναλλαγή στις επερχόμενες εκλογές. Για να πιάσει τόπο η ψήφος του, πρέπει να μην χαθεί γενικώς στη στήριξη άλλων κομμάτων, αλλά να στείλει ουσιαστικό και περήφανο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ