Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Οι... αλεσμένοι

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το ΠΑΣΟΚ που δε δίστασε συνειδητά να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο του σοσιαλισμού, να το εκμηδενίσει εντάσσοντάς το ως σύνθημα στα πλαίσια της αστικής στρατηγικής και να το χρησιμοποιήσει για να χειραγωγήσει και να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα, βγαίνει σήμερα και ισχυρίζεται διά στόματος του ευρωβουλευτή του Π. Μπεγλίτη ότι: «Η ηγεσία του ΚΚΕ θέλει να συνεχίσει την ιστορική πρακτική να αλέθει ανθρώπους, ιδέες και κόμματα στις "μυλόπετρες" της ιδεολογικής του τρομοκρατίας».

Ποιος συνειδητά στην Ελλάδα άλεσε ανθρώπους και ιδέες για να καταλάβει την εξουσία και να εφαρμόσει μια πολιτική που υπηρετεί τον καπιταλισμό και τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας, πρέπει να είναι γνωστό στον κ. Μπεγλίτη. Πολύ πρόσφατα άλλωστε, ο Π. Μπεγλίτης αποδεικνύοντας στην πράξη πώς μπορείς να «αλέσεις ανθρώπους και ιδέες», ψήφισε μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της αποκαθήλωσης του μνημείου του Κόκκινου Στρατού στην Εσθονία στηρίζοντας στην πράξη την παραχάραξη της Ιστορίας και την ασέβεια απέναντι στα εκατομμύρια που θυσιάστηκαν στην αντιφασιστική πάλη... Με την ευκαιρία όλοι αυτοί οι πρώην (Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Παπαχρίστου κλπ.), που έχουν μαζέψει στο ΠΑΣΟΚ είναι «αλεσμένοι»; Και τώρα, τι τους κάνουν τους... ζυμώνουν;

Ποιος αποσιωπά ποιον...

Η επιλεκτικότητα, με την οποία τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ, είναι γνωστή. Ωστόσο, μερικές φορές, αυτή ξεπερνά κάθε όριο, ειδικά, όπως συμβαίνει τώρα με τις κινητοποιήσεις στο Ελληνικό για την παραλία του Αγ. Κοσμά. Και αυτό γιατί, υπάρχουν ορισμένοι που λένε ότι το ΚΚΕ δεν αναφέρεται στις κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι μάλιστα και το γεγονός ότι ο σημερινός δήμαρχος ήταν πρώην μέλος του ΚΚΕ. Ομως, αυτοί οι ίδιοι, που κατηγορούν το ΚΚΕ, είναι αυτοί που φιμώνουν το ΚΚΕ. Είναι αυτοί που αναφέρουν τη μισή αλήθεια και πλασάρουν το άσπρο μαύρο.

Σε όλους αυτούς, απαντάμε με μερικά από τα στοιχεία:

  • Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, απ' την πρώτη στιγμή, επισκέφτηκε τον Χρ. Κορτζίδη, δήμαρχο Ελληνικού.
  • Η βουλευτής του ΚΚΕ, Β. Νικολαΐδου, παραβρέθηκε στην τελευταία κινητοποίηση, δηλώνοντας στα κανάλια, όχι μόνο τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων, αλλά καταγγέλλοντας την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που είχαν καγκελοφράξει την παραλία. Η δήλωση ποτέ δεν ακούστηκε.
  • Η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπ. Παντελάκη, βρέθηκε στην πρώτη κινητοποίηση των κατοίκων.
  • Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στη Βουλή, όταν το θέμα συζητήθηκε.
  • Ο «Ριζοσπάστης» παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του θέματος, γράφοντας ρεπορτάζ και ειδήσεις.

Ολοι αυτοί, που λένε ότι το ΚΚΕ «αποσιωπά» το θέμα, είναι αυτοί που αποσιωπούν τη δράση του ΚΚΕ για το θέμα. Αλήθεια, μετά απ' όλα αυτά, ποιος αποσιωπά ποιον;...

Περί σκανδάλων

Το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο θα σκάσει στην Υγεία, λένε με μια φωνή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. «Εκεί να δείτε κλοπή - στα νοσοκομεία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν των Ταμείων» φέρεται να λέει στους συνεργάτες του ο Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».

Απ' το Λαϊκό Νοσοκομείο - εκεί που ο νυν υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος ανακάλυπτε ως αντιπολίτευση τη μαύρη γάτα στα χειρουργεία - ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για το «νέο μεγάλο σκάνδαλο» που είναι οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών ύψους 430 εκατ. ευρώ σε 18 νοσοκομεία.

Για το πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο σιωπούν και οι δυο γιατί είναι συνυπεύθυνοι για τις αιτίες τους: Με την πολιτική που ασκούν στο χώρο της Υγείας υποχρεώνουν τον Ελληνα πολίτη να πληρώνει απ' την τσέπη του το 57,2% των συνολικών δαπανών Υγείας, ποσοστό 2,5 φορές μεγαλύτερο απ' το μέσο ποσοστό των ιδιωτικών δαπανών ακόμη και αυτών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκτός απ' τα χαράτσια στα λαϊκά στρώματα με την πολιτική υποχρηματοδότησης έχουν πλημμυρίσει και τα νοσοκομεία με χρέη, που τη μια τα ρυθμίζει η κυβέρνηση του ενός και την άλλη η κυβέρνηση του άλλου.

Κι ύστερα χρησιμοποιούν το χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων ως φύλλο συκής για να κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Μια τέτοια πολιτική αντιμετωπίζεται μόνο με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη.

Αυτογελοιοποίηση

Εχει τραβήξει πολύ αυτό το ανέκδοτο της τάχα συνάντησης του Γ. Καρατζαφέρη με τον Φ. Κάστρο. Η αλήθεια βρίσκεται στο ίδιο το βίντεο που έχει παίξει ο ιδιόκτητος σταθμός του Γ. Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε ταξιδέψει με την αντιπροσωπεία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αβάνα για τα εγκαίνια μιας εκκλησίας. Με αναμενόμενη την επίσκεψη του Φ. Κάστρο μέσα στο πλήθος που είναι συγκεντρωμένο μπροστά στην πόρτα της εκκλησίας είναι και ο Γ. Καρατζαφέρης. Οταν καταφθάνει ο Κουβανός ηγέτης ανάμεσα στα χέρια που απλώνονται είναι και εκείνο του Γ. Καρατζαφέρη, που όμως έχει στήσει και την κάμερα την ώρα που δέχεται και αυτός ανάμεσα σε τόσους άλλους... τη χειραψία. Αυτό το γεγονός ο Γ. Καρατζαφέρης το βάπτισε «συνάντηση». Είπαμε, λαϊκίστικα μέσα αλλά με τη φόρα που πήρε έβαλε μπρος και εκείνα της αυτογελιοποίησης...

Και ψέματα η ηγεσία του ΣΥΝ

Το ψέμα λένε πως έχει κοντά ποδάρια, αλλά υπάρχει και μια ύπουλη λογική στην προπαγάνδα του πες πες, και ψέματα, κάτι θα μείνει. Οταν, δε, πρόκειται για συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ, μπορεί αυτή η μέθοδος να είναι προσφιλής σε πολλούς. Αλλωστε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ετσι σκέφτονται και στην ηγεσία του ΣΥΝ, και χρησιμοποιούν και αυτή τη μέθοδο. Μόνο τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες ακούσαμε, π.χ., το νέο «αστέρα» του χώρου, Τσίπρα, να ψεύδεται λέγοντας ότι το ΚΚΕ καθυστέρησε να αρθρώσει λόγο εναντίον του Καρατζαφέρη. «Ξεχνώντας» ότι ήδη από το 2002, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, που πάλι με την ίδια μέθοδο τον προωθούσαν για να τον κάνουν υπαρκτή πολιτική δύναμη, το Κόμμα ξεσκεπάζει συστηματικά το ρόλο και το ποιόν του σχηματισμού αυτού, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία που καλλιεργεί, το γεγονός ότι είναι κόμμα του συστήματος και γι' αυτά που λέει και γι' αυτά που κρύβει. Αλλωστε, όταν πέρσι ο «Ρ» αποκάλυπτε με ολοσέλιδο άρθρο του τον αντιδραστικό «ΛΑ.Ο.Σ.» κάποιοι σχολίασαν ειρωνικά το γεγονός.

Αλλά και στην κινητοποίηση του λαού του Δήμου Ελληνικού για ελεύθερες παραλίες, πάλι ψεύδονταν σχετικά με τη δράση του ΚΚΕ προπαγανδίζοντας ότι ήταν «έξω» από τη διεκδίκηση και δε συμπαραστεκόταν στο δήμαρχο. Συνειδητά έκρυβαν τη συνεχή παρουσία της Αχτιδικής Οργάνωσης του ΚΚΕ της περιοχής, της ΚΝΕ, τη συμβολή τους στην κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τρεις βουλευτές του Κόμματος συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, (Σκυλλάκος, Παντελάκη, Νικολαΐδου), τις δηλώσεις των οποίων τα αστικά ΜΜΕ φρόντισαν να τις «θάψουν». Οπως πάλευαν να «εξαφανίσουν», δυο χρόνια τώρα, τους συνεχείς αγώνες του Κόμματος για εξοβελισμό των μεγαλοκαρχαριών από τις ακτές. Το ΚΚΕ, επίσης, έφερε το θέμα στη Βουλή. Ολ' αυτά για την ηγεσία του ΣΥΝ είναι μη γενόμενα και φροντίζουν ως τέτοια να τα διατυμπανίζουν επιτιθέμενοι στο ΚΚΕ.

Λένε συνειδητά ψέματα για τη στάση του ΚΚΕ και στην περίπτωση του φοιτητή που άδικα κρατείται προφυλακισμένος με την κατηγορία ότι δήθεν συμμετείχε σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Υποστήριξαν πως το ΚΚΕ δεν του συμπαραστάθηκε, ενώ ο πρόεδρος Αλαβάνος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, κάλεσε τις κάμερες και τον επισκέφτηκε στη φυλακή αναζητώντας πλάνα δημοσιότητας. Στο μεταξύ, το Κόμμα έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ο Στρ. Κόρακας τον επισκέφτηκε δίχως φανφάρες στη φυλακή, ο «Ρ» ζητά διαρκώς την απελευθέρωσή του, μέλη του Κόμματος δραστηριοποιούμενα στη «Δημοκρατική Συσπείρωση» αναζητούν τρόπους να βοηθήσουν, κι όλα αυτά μακριά από την εντυπωσιοθηρία, ενώ από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στην οικογένειά του.

Τα ίδια κάνουν και στην υπόθεση των ομολόγων, για την οποία εναγωνίως ο ΣΥΝ ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής - που τάχα θα τη διαλευκάνει - και κατηγορεί ξανά το ΚΚΕ γιατί δεν υποστηρίζει ό,τι και ο ίδιος, όταν το Κόμμα κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για επιστροφή όλων των κλεμμένων από το '50 κι ύστερα, στα Ταμεία.

Φαίνεται πως στην ηγεσία του ΣΥΝ είναι βολική η συκοφαντία κατά του ΚΚΕ, άρα και η ψευδολογία. Είναι κι αυτό γνώρισμα του οπορτουνισμού. Και ένας ακόμη λόγος να μην τον εμπιστεύονται οι λαϊκές δυνάμεις.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ

Εκλογολογικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ...του «πότε» το εξαντλήσαμε. Μετά και τη δήλωση Μητσοτάκη για εκλογές το φθινόπωρο, η εκλογολογία έφθασε στο «φόρτε» της κι αναρωτιέται κανείς τι περισσότερο υπάρχει να ειπωθεί.

Μόνο που για το τι διακυβεύεται στις επικείμενες εκλογές - όποτε κι αν γίνουν - επιμελώς ...δεν ασχολείται κανείς στα τηλεοπτικά παράθυρα και στους «κύκλους» των πολιτικών αναλυτών.

Εκεί, βλέπετε, ...ζορίζει το πράγμα. Γιατί αν εξαιρέσει τις ανόητες αψιμαχίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ περί διαφάνειας είναι ίσως δυσκολότερο από ποτέ να βρεθούν διαφορές πολιτικών επιλογών.

Φυσικά, μια ουσιαστική συζήτηση δεν μπορεί να βρεθεί ούτε στις ...προβλέψεις επιπέδου «γραφείου στοιχημάτων» για το πόσα κόμματα θα έχει η επόμενη Βουλή. Μόνο που αυτοί που αναπαράγουν την κατάσταση ακριβώς αυτό προσπαθούν να αποφύγουν.

Κατά τα άλλα, υπάρχει ...σεβασμός στη γνώμη του ελληνικού λαού.

ΣΥΜΦΩΝΑ με πανευρωπαϊκή έρευνα - διαβάζουμε - το 49% των Ελλήνων φοβάται ότι πιθανόν θα πέσει θύμα ληστείας, κι αυτό - ερμηνεύουν κάποιοι - είναι δείγμα φοβίας απέναντι στην εγκληματικότητα. Κάνουν, όμως, λάθος.

Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι πως το 51% των Ελλήνων είναι ...απολύτως βέβαιοι ότι θα πέσουν θύμα ληστείας και δεν έχουν στο μυαλό τους τους μικροκακοποιούς.

Αλλωστε, σε μια χώρα όπου υπάρχουν η Εφορία, οι ΔΕΚΟ, ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας, μια ανεξέλεγκτη και «απελευθερωμένη» αγορά και, φυσικά, οι Τράπεζες, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πέσεις θύμα κλοπής.

Το μόνο για το οποίο μπορείς να αναρωτιέσαι, είναι το ...ποιος θα σε κλέψει πρώτος και πόσα θα σου πάρει.

Αυτά, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα περίφημα ...δομημένα και αδόμητα ομόλογα. Εκεί πια, η κλοπή παίρνει γιγάντιες διαστάσεις και στα ποσά και στο χρόνο. Δεκαετίες κλέβουν τις εισφορές μας και σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για την κορυφή του παγόβουνου.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ο Αχιλλέας, η πτέρνα και ο... πόνος

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξέρετε ποια είναι η ...«αχίλλειος πτέρνα του Περισσού»; Μας την «αποκαλύπτει» ο Φώτης Παπούλιας σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: Είναι, λέει, η «ρητορική Καρατζαφέρη», δηλαδή ο δήθεν αντιαμερικανισμός του, ο ψεύτικος αντικαπιταλισμός του, ο καταγέλαστος θαυμασμός του σε αριστερούς ηγέτες, όπως ο Φ. Κάστρο και ο Ου. Τσάβες, το αναμάσημα των προκηρύξεων της «17 Νοέμβρη», με άλλα λόγια ο μπόλικος λαϊκισμός του!

Μάλιστα για να υποστηρίξει την «αποκάλυψή» του αυτή επικαλείται και ευρήματα μιας χωρίς ταυτότητα (!) και άλλα... περιττά στοιχεία δημοσκόπησης, τα οποία, όπως ισχυρίζεται «δικαιολογούν την ανησυχία» του Περισσού, αφού εμφανίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι: "Το 60% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ να επιθυμεί την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή", το 32% των οπαδών του ακούει με συμπάθεια τις προτάσεις του ΛΑΟΣ για πάταξη της διαφθοράς και το 35% εκτιμά τη στάση του ΛΑΟΣ απέναντι στις ΗΠΑ»...

Εξ όλων αυτών, λοιπόν, ο Φ.Π. στο περισπούδαστο άρθρο του συμπεραίνει ότι το ΚΚΕ κάνει επίθεση στο ΛΑΟΣ για να κρατήσει τους ψηφοφόρους του που δήθεν του... φεύγουν. Κι όλα αυτά όταν δημοσκόπηση, με ταυτότητα αυτή τη φορά («Metron Forum», τετραμηνιαία από 28/2 έως 18/3/2007), που δημοσιεύεται πάνω από το προηγούμενο άρθρο, δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτό φαίνεται πώς «πονάει» σε μερικούς. Γι' αυτό πάνω στην απελπισία τους φτιάχνουν ακόμη και ...«Τρωικούς πολέμους» με τα «φαντάσματα» του ΛΑΟΣ...

Ο δικαιολογημένος θαυμασμός του Ν. Μπερνς

Το θαυμασμό του στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή είχε εκφράσει πρόσφατα ο Ν. Μπερνς. Αφορμή; Η παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των Βαλκανίων στο Ζάγκρεμπ.

Τι ήταν, λοιπόν, αυτό που προκάλεσε αισθήματα θαυμασμού στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ; Μα η στάση του Ελληνα πρωθυπουργού απέναντι στα θέματα που συζητήθηκαν. Πρώτον, η υποστήριξη του σχεδίου Αχτισαάρι και άρα της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου από τον Κ. Καραμανλή. Δεύτερον, η παρέμβασή του υπέρ των «ευρωπαϊκών κομμάτων» παραμονές των εκλογών στη Σερβία. Τρίτον, η εκκωφαντική σιωπή στην αμερικανική θέση για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ακόμα και αν δεν έχει επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Με το «σπαθί» του κατέκτησε, λοιπόν, το θαυμασμό του Αμερικανού αξιωματούχου. Το ίδιο πρέπει να έγινε και χτες, παρόλο που δε δόθηκε ευκαιρία στους δημοσιογράφους να το διακριβώσουν, αφού δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχαν ο Κ. Καραμανλής με τον Ν. Μπερνς στο Μέγαρο Μαξίμου. Ισως, η συμπεριφορά του «καλού παιδιού» να μέτρησε ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να διευκολύνει την κυβέρνηση της ΝΔ και να βγάλει «το θέμα των Σκοπίων» από την προεκλογική ατζέντα, αναβάλλοντας για μερικούς μήνες την ανακοίνωση των αποφάσεων...

ΥΓ: Ούτε μία(!) δήλωση δεν έγινε από κυβερνητικής πλευράς για την πληθώρα των συναντήσεων που είχε ο Ν. Μπερνς με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη. Και να σκεφτεί κανείς ότι κατάγγελναν τη «μυστική διπλωματία» των προκατόχων τους...

«Εγκυρότητα»

Ετσι γίνεται όταν σηκώνεις πολύ ψηλά τη μύτη, κινδυνεύεις να μη βλέπεις μπροστά σου. Η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ν. Μπερνς ήταν να γίνει το Σάββατο το απόγευμα. Οι κυριακάτικες εφημερίδες τυπώνονται το Σάββατο το πρωί και όλες σχεδόν είχαν σενάρια των συζητήσεων από τη συνάντηση που επρόκειτο να γίνει. Μια όμως απ' όλες, «Το Βήμα», ήθελε να βγει πιο έξυπνη και πιο καπάτσα. Ετσι, το σχετικό ρεπορτάζ της είναι σαν να έχει γίνει ήδη η συνάντηση και αυτή να αναμεταδίδει ακριβώς το τι συζητήσανε. Μάλιστα, ο τίτλος της είναι «Τι είπαν Μπερνς - Μπακογιάννη για Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια» και ανάλογο και το περιεχόμενό της. Ελα όμως που η συνάντηση δεν έγινε το Σάββατο, αλλά την Κυριακή το απόγευμα. Οσο καλή και να 'ναι η χαρτορίχτρα δεν μπορεί να προβλέψει μιάμιση μέρα πριν το περιεχόμενο των συζητήσεων... Κατά τ' άλλα... εγκυρότητα και αξιοπιστία.

Υπουλα κόλπα

Το παιχνίδι των συνειρμών είναι παλιά πασίγνωστη μέθοδος προπαγάνδας. Για παράδειγμα, χρόνια πριν οι αντιδραστικές εφημερίδες στη Χιλή έβαζαν πρωτοσέλιδα μια είδηση ενός στυγερού ποινικού εγκλήματος και από κάτω κάποια άλλη που αφορούσε τον Πρόεδρο Αλιέντε με τη φωτογραφία του, έτσι που με τον καιρό να συνδέεται συνειρμικά το έγκλημα με τον Αλιέντε. Επειδή λοιπόν η μέθοδος είναι πολυχρησιμοποιημένη την ξέρουν και την καταλαβαίνουν όλοι. Ελα όμως που «το Βήμα» νομίζει πως είναι το μόνο έξυπνο και θεωρώντας πως δε θα το πάρουν είδηση θυμήθηκε την Κυριακή αυτά τα ύπουλα και κουτοπόνηρα κόλπα στον τρόπο που παρουσιάζει τις συνεντεύξεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη. Συγκεκριμένα, πρωτοσέλιδα έχει πρώτο αναγγελτικό με τίτλο: Αλέκα Παπαρήγα: «Εμείς δε δουλεύουμε υπόγεια» και αμέσως από κάτω δεύτερο Μ. Χρυσοχοίδης: «Η κυρία Παπαρήγα λέει αστεία». Κόλπα γνωστά θα πει κανείς, αλλά δε γίνεται να πουλά σοβαρή δημοσιογραφία. Εκτός και αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αν και από τα χειρότερα που μπορεί να σου τύχουν στη ζωή είναι να πιστεύεις πως... δε σε παίρνουν χαμπάρι.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κατηγορίες οπισθοδρομικών

Η επίθεση στο ΚΚΕ, από αρθρογράφους διαφόρων τάχα «προoδευτικών» ΜΜΕ, όπως και των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Η προσφιλής ταχτική τους, να προβάλλουν την αντίθεση «συντήρηση - πρόοδος», από τη σκοπιά της στήριξης των κυβερνητικών επιδιώξεων του «προοδευτικού» ΠΑΣΟΚ, που «φοράει την προβιά» του εκφραστή των λαϊκών συμφερόντων, προσπαθώντας να κρύψει τον πραγματικό του ρόλο στα λαϊκά στρώματα. Και που όποιος δε δρα έτσι που να ενισχύει τις επιδιώξεις του, είναι εχθρός του και οπισθοδρομικός. Απ' αυτή τη σκοπιά και επειδή το ΚΚΕ δεν μπορούν να το «βάλουν στο χέρι», επειδή αντιπαλεύει την ταξική υπέρ του κεφαλαίου πολιτική, αναδείχνει τους πολιτικούς φορείς της, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα αναχώματά τους, καλώντας τις λαϊκές δυνάμεις να φύγουν απ' αυτά τα κόμματα και να πάνε όχι οπουδήποτε σε άλλα κόμματα αλλά στο ΚΚΕ, του προσάπτουν τη ρετσινιά του «οπισθοδρομικού». Βεβαίως το να κατηγορούν το ΚΚΕ για «οπισθοδρόμηση», επειδή δε χαρίζεται και δεν παίζει στα παιχνίδια του «αντιδεξιού» μπλοκ, ε, αυτό θυμίζει το στο «σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».

Αλλά είναι «οπισθοδρόμηση», να λέει το ΚΚΕ ότι πρέπει να ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων από το λαό, για μισθούς και συντάξεις, που να μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα; «Οπισθοδρόμηση» είναι να καλεί τον λαό να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια; «Οπισθοδρόμηση» είναι να παλεύει για υποδομές που θα βελτιώνουν τη ζωή του, που δε θα πνίγεται σε κάθε νεροποντή και δε θα καίγεται με κάθε πυρκαγιά, να μην πληρώνει χαράτσια για να διαβαίνει τους δρόμους, για να πάει να κάνει ένα μπάνιο η οικογένεια; «Οπισθοδρόμηση» είναι να λες θαρρετά στον κόσμο ότι μόνο σε ρήξη με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια μπορεί να υπάρξουν ριζικές αλλαγές;

Πάει πολύ να εγκαλούν το ΚΚΕ, γιατί θέλει να βγει η ζωή μας από το «σφιχτό κορσέ» του... εφικτού, όπου ο παραγόμενος πλούτος από το λαό καταλήγει στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας και αυτός αγκομαχάει για να τα φέρει βόλτα. Ε, όχι λοιπόν. Πραγματική οπισθοδρόμηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί του στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες υπέγραψαν «αύξηση» της τάξης των 77 λεπτών τη μέρα στο μεροκάματο. Οπισθοδρόμηση είναι ότι συνέβαλαν στην κατακρεούργηση των κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οπισθοδρόμηση είναι ότι δίνουν τη δημόσια γη, τα δάση, το νερό, την ενέργεια, την Παιδεία, και την Υγεία στους επιχειρηματίες.

Στους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ και συνεχίζει την επίθεση. Και οι δύο είναι υπηρέτες του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών του ενώσεων (ΕΕ και ΝΑΤΟ). Αυτή είναι η πραγματική οπισθοδρόμηση για τον λαό και όχι η πάλη για την ανατροπή του σημερινού αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων με ουσιαστική ενίσχυση της μόνης πολιτικής δύναμης που παλεύει καθημερινά με συνέπεια κατά της πολιτικής του κεφαλαίου. Να τιμωρήσει λοιπόν ο λαός την πλουτοκρατία και τα κόμματά της εμποδίζοντας τη δικομματική εναλλαγή στις επερχόμενες εκλογές. Για να πιάσει τόπο η ψήφος του, πρέπει να μην χαθεί γενικώς στη στήριξη άλλων κομμάτων, αλλά να στείλει ουσιαστικό και περήφανο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ