Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αυξηθούν αποφασιστικά οι γυναικείες ψήφοι στο ΚΚΕ

Σε σύσκεψη γυναικών στην Κομοτηνή μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Εσείς που είστε εδώ, είτε είστε μέλη του Κόμματος είτε όχι, είτε έχετε παρατηρήσεις για το Κόμμα, πρέπει όλοι μαζί να φροντίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει, ώστε να γίνει τίτλος τιμής σε κάθε περιοχή να ανέβουν αποφασιστικά οι γυναικείες ψήφοι στο ΚΚΕ. Να σταματήσει να υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ γυναικείας και ανδρικής ψήφου. Και αν υπάρχει, στις γυναίκες, να είναι θετική για το ΚΚΕ».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε σύσκεψη με γυναίκες που έγινε στην Κομοτηνή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέες και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, νοικοκυρές κλπ. Γυναίκες που βρίσκονται στην παραγωγή και ταυτόχρονα στην πρωτοπορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως το ΚΚΕ θα πολλαπλασιάσει τις ενέργειές του για να αναδειχτούν στην ελληνική κοινωνία οι γυναίκες του μόχθου, να μπουν δυναμικά και αποφασιστικά στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση.

Εκανε ειδική αναφορά στο εχθρικό περιβάλλον που διαμορφώνεται και εμποδίζει τους νέους σε ηλικία ανθρώπους να κάνουν νωρίς οικογένεια, στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Στάθηκε ιδιαίτερα στα εργασιακά δικαιώματα που πλήττονται με την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, που προχώρησε στο όνομα της «ισοτιμίας» και οδήγησε τις γυναίκες να συνταξιοδοτούνται στα 65 χρόνια. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των μορφών απασχόλησης που προωθούνται για τις γυναίκες ανέφερε τα προγράμματα «κοινωνικής οικονομίας», όπου απασχολούνται χιλιάδες γυναίκες χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης αναφέρθηκε στην έλλειψη κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους και κάλεσε τους νέους, άνδρες και γυναίκες, να ψηφίσουν και με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι.

«Στις εκλογές που έρχονται θα πέσει πολλή κλάψα για τις γυναίκες, για τη χειραφέτηση, για να αναδειχτούν κλπ.», ανέφερε η Αλ. Παπαρήγα. Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι η ψήφος των γυναικών είναι πιο συντηρητική από των ανδρών. Ομως οι γυναίκες σε μεγάλα γεγονότα είναι μπροστά και αντέχουν πολλές φορές και περισσότερο από τους άνδρες, γιατί αυτές που είναι μπροστά έχουν περάσει από 40 κύματα.

Εμείς λέμε στις γυναίκες του μόχθου, στις νέες κοπέλες, στα νέα ζευγάρια, στις εκλογές πρέπει να εκφραστεί συγκεκριμένα η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που διαρκώς οξύνει τα προβλήματά τους. Αυτό πρέπει να εκφραστεί στην κάλπη, όχι γενικά. Να κρίνουν οι γυναίκες όλα τα κόμματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους».

«Το ΚΚΕ έχει προτάσεις, για τα νέα ζευγάρια, και εξειδικευμένες και ενταγμένες μέσα σε γενικότερα προγράμματα. Π.χ., λέμε δάνεια άτοκα και πολύ μεγάλης διάρκειας, αλλά ταυτόχρονα να γίνει πρόγραμμα λαϊκής κατοικίας, να υπάρχουν αναπλάσεις περιοχών, πλήρη δωρεάν Παιδεία και Υγεία, σταθερή απασχόληση, διευκολύνσεις στα ζευγάρια για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, όπως σύγχρονους βρεφικούς, νηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, κλπ.», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα και ξεκαθάρισε ότι με τέτοια κριτήρια πρέπει να οδηγηθούν στην κάλπη. «Να χάσουν τα δύο κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ψήφους και ποσοστά. Είναι μεγάλη πίεση αυτή. Ταυτόχρονα, το ποιοτικό στοιχείο είναι τι θα πάρει το ΚΚΕ. Βασικός αντίπαλος των δύο κομμάτων είναι το ΚΚΕ. Με τη συσπείρωση και την κοινή δράση με το ΚΚΕ μπορούμε να δώσουμε πιο αποτελεσματικά τον αγώνα», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ